Joi, 25 aprilie 2024 - 7:49:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


1000 de lei amenda daca nu mergi la vot


14 aprilie 2012

votSenatul a adoptat tacit o lege care prevede amenzi de 1.000 de lei pentu cetăţenii care nu se prezintă la vot.
Amendă aberanta reprezintă doar prima fază a "pedepsirii" celor care nu au spirit civic. Dacă persoana care a fost deja amendata nu se prezintă nici a doua oară la vot, va fi sancţionata cu tăierea indemnizaţiilor şi ajutoarelor acordate de stat. În final, la a treia abatere, persoana respectivă va fi ştearsă din listele electorale.


Acest proiect de lege a fost iniţiat de deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru şi de deputatul independent Mircia Giurgiu, dar nici măcar iniţiatorii nu au încredere în proiectul lor, deşi sunt încrezători că ar ajuta democraţia în România.
"Să nu exagerăm. I-aţi văzut vreodată pe parlamentari să facă ceva? Din punctul meu de vedere, singura şansă de a schimba 20 de ani de alegeri cu mijloace mai puţin ortodoxe este să mergem la vot" a declarat Ciuhodaru, citat de stirileprotv.ro.


Sute de legi au trecut de Senat, în ultimele luni, prin adoptare tacită, procedeu instituit pentru a garanta fluenta legislativă în cazuri excepţionale de blocaj, dar care pare că a devenit, pentru senatori, una din procedurile obişnuite. Cât priveşte amenzile pentru "absentele" romanilor din cabinele de votare, aceasta urmează să fie dezbătută în Camera Deputaţilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro