Vineri, 29 martie 2024 - 8:15:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Opt persoane au fost puse sub acuzare în dosarul schimburilor de terenuri de la Nana


6 iunie 2014

Procurorii Parchetului General au pus sub acuzare opt persoane pentru abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale, în dosarul schimburilor de terenuri de la Nana.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, Tudoriţa Niculae, Florian Decu, Gelu Marius Neagu sunt urmăriţi penal pentru conflict de interese, abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale.
Gheorghe Dobre şi Georgică Stolea sunt acuzaţi de conflict de interese şi abuz în serviciu, Alina Simona Manea de fals material în înscrisuri oficiale, Constantin Manea de abuz în serviciu.

'Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că suspecţii, în perioada 2005-2010, în calitate de membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, au participat la analizarea, verificarea, soluţionarea şi înaintarea în vederea validării cererilor depuse de către ei înşişi, rude ori afini ai lor, având ca obiect constituirea ori reconstituirea dreptului de proprietate a unor suprafeţe de teren agricol. În aceeaşi perioadă, prin îndeplinirea defectuoasă ori neîndeplinirea atribuţiilor ce le reveneau, au fost emise titluri de proprietate pe numele unor persoane care nu erau îndreptăţite să le primească, fiind prejudiciat în acest mod domeniul privat al statului cu valoarea terenurilor retrocedate cu încălcarea dispoziţiilor legale. La baza emiterii titlurilor de proprietate au stat înscrisuri falsificate (printre care şi certificate de stare civilă), prin contrafacerea conţinutului şi folosirea de formulare tipizate elaborate în afara cadrului legal', susţin procurorii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro