Joi, 28 martie 2024 - 2:07:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dosarul lui Voiculescu a primit un nou termen de judecată


2 iulie 2014

Dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), în care este judecat, printre alţii, Dan Voiculescu, a primit un nou termen de judecată pentru 7 iulie. Atunci urmează să fie audiaţi cei implicaţi în dosar care vor dori să dea declaraţii.

Termenul de vineri al procesului s-a încheiat marţi dupa-amiaza, iar magistratii Curtii de Apel Bucuresti care judeca dosarul au extins sechestrul asigurator pe mai multe bunuri ale persoanelor acuzate in aceastã cauza.

Unii dintre avocatii inculpatilor din dosar au formulat cereri de recuzare a completului de judecata.

Gheorghita Mateut, avocatul lui Dan Voiculescu, a spus ca este pregatit oricand pentru un termen final si ca instanta a dispus ca toti inculpatii sa fie audiati la un singur termen.

"Ramanem optimisti in continuare. Legat de sechestru, vom vedea in continuare, nici eu nu am inteles. Nu vreau sa comentez, pentru ca se poate interpreta" a declarat Mateut, care a explicat si ce inseamna "cauza urgenta".

"In Codul de procedura penala, cauza urgenta inseamna una in care inculpatii sunt arestati, sau o cauza cu minori. Eu nu am solicitat recuzarea, nu vreau sa comentez cererile colegilor" a mai spus Mateut.

Dan Voiculescu a afirmat ca Laura Codruta Kovesi a "facut o mare greseala", atunci cand a cerut magistratilor urgentarea procedurilor in dosarul privatizarii ICA, pentru ca faptele de care este acuzat presedintele-fondator al PC se prescriu in luna decembrie.

"A facut o mare greseala, ca procuror. CSM va trebui sa analizeze daca trebuie sanctionata si daca se pune problema excluderii din magistratura. Un magistrat nu are voie sa se pronunte asupra dosarelor care sunt in curs de judecare. Si daca doamna procuror incalca legea, va trebui sa raspunda ca fiecare din noi" a precizat Dan Voiculescu.

Dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care este judecat, printre altii, Dan Voiculescu, a primit un nou termen de judecata pentru 7 iulie. - See more at: http://stirile.rol.ro/dosarul-telepatia-a-primit-un-nou-termen-de-judecata-927178.html#sthash.TGjeQv6Y.dpuf

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro