Vineri, 19 aprilie 2024 - 10:40:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Protest la ceremonia de Ziua Pompierilor


13 septembrie 2014

Ceremonia organizată sâmbătă dimineaţă, în Bucureşti, de Ziua Pompierilor a fost perturbată, pentru câteva zeci de secunde, de un fost angajat al IGSU, care a protestat întinzându-se pe jos în faţa asistenţei, pe platoul de la Monumentul Eroilor Pompieri.

Bărbatul, fost pompier, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a protestat astfel pentru că ar fi fost concediat de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) în 2011, potrivit unor surse.

Incidentul s-a produs la puţin timp după ce premierul Victor Ponta a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor Pompieri.

Protestatarul a fost ridicat de jandarmi şi scos din zona ceremoniei la care mai asistau, între alţii, ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, secretarul de stat Raed Arafat şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. La aceeaşi ceremonie, Ponta şi Oprea au primit în dar de la oficialii IGSU câte o cască şi un topor de pompier personalizate, simboluri ale acestui serviciu de intervenţie.

Tot cu ocazia Zilei Pompierilor, prin ordin al ministrului Gabriel Oprea, 274 de pompieri, ofiţeri şi subofiţeri, vor fi avansaţi în grad, înainte de termen, pentru fapte deosebite în activitatea desfăşurată.

Ziua Pompierilor din România este sărbătorită în fiecare an la 13 septembrie, dată la care, în 1848, a avut loc bătălia de la Dealul Spirii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro