Vineri, 29 martie 2024 - 12:45:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un nou abuz iese la suprafaţă la Primaria Corneşti


30 octombrie 2014

De ceva ani, perfidul primar al comunei Corneşti refuză să dea un răspuns în ceea ce priveşte islazul de la Ibrianu, ocupat abuziv de apropiaţi ai domniei sale, încâlcând astfel grav legea administraţiei publice locale, prin faptul că nu îşi indeplineşte atribuţiile! (legea 215/2001, art. 68. Litera v) Primarul raspunde de inventarierea si administrarea bunurilor care apartin domeniului public si domeniului privat al comunei sau al orasului)

Nota bene: cererile au fost depuse încă din primăvară, înainte de începerea păşunatului. Iată, a venit toamna şi aceşti hoţi de islazuri şi-au vazut de treabă cu un tupeu incredibil! La fel, domnule primar, tupeul şi nepăsarea dumneavoastră sunt demne de Cartea Recordurilor! Cum să interpretăm această penibilă tăcere?

Domnule primar, sunteţi în slujba cetăţenilor, trebuie să le apăraţi interesele, nu să acţionaţi în detrimentul lor! Oferiţi un răspuns, să lămurim această problemă, odată pentru totdeauna!

Acum vine vestea proastă pentru domnul primar, legată de o posibilă incompatibilitate. Astfel, dacă soţia sa este funcţionar public în primărie, cei doi soţi se află în stare de incompatibilitate, conform legii 161/2003, art. 95: (1) Nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcţionarii publici respectivi sunt soţi sau rude de gradul I.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care şeful ierarhic direct are calitatea de demnitar.
(3) Persoanele care se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) sau (2) vor opta, în termen de 60 de zile, pentru încetarea raporturilor ierarhice directe sau renunţarea la calitatea de demnitar.
(4) Orice persoană poate sesiza existenţa situaţiilor prevăzute la alin. (1) sau (2).
(5) Situaţiile prevăzute la alin. (1) şi neîndeplinirea obligaţiei prevăzute la alin. (3) se constată de către şeful ierarhic superior al funcţionarilor publici respectivi, care dispune încetarea raporturilor ierarhice directe dintre funcţionarii publici soţi sau rude de gradul I.
(6) Situaţiile prevăzute la alin. (2) şi neîndeplinirea obligaţiei prevăzute la alin. (3) se constată, după caz, de către primul-ministru, ministru sau prefect, care dispune încetarea raporturilor ierarhice directe dintre demnitar şi funcţionarul public soţ sau rudă de gradul I.

În Corneşti domneşte legea locală, nu tineţi cont de nimic? Cum vreţi dumneavoastră să dezvoltaţi această comună, prin nepotism şi abuzuri? Prin bătaie de joc la adresa cetăţenilor? I-aţi informat vreodată cum se cheltuiesc banii publici, plătiţi de ei prin taxe şi impozite?

I-aţi consultat vreodată în ce priveşte situaţia comunei, nevoile, priorităţile ei? Nevoi şi priorităţi de care vom mai vorbi în curând. Şi tare îmi este frica că se află în “incompatibilitate” cu modul în care dumneavoastră înţelegeţi să conduceţi această comună. Până acum jalnic!

AMR cât?


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro