Joi, 28 martie 2024 - 11:05:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prahova are un nou parc industrial


18 decembrie 2014

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a aprobat acordarea titlului de parc industrial pentru Societatea „Parc Industrial Bărcăneşti” S.A.

Obţinerea acestui titlu va asigura facilităţi fiscale pentru investitorii din această zonă: scutire de la plata impozitului pe teren şi pe clădirile din incinta parcului industrial, scutirea de la plata taxei privind scoaterea terenurilor din circuitul agricol etc.

Parcul Industrial Bărcăneşti  deţine terenuri în suprafaţă de 90,81 hectare în intravilanul comunei Bărcăneşti, în imediata apropiere a autostrăzii A3 Bucureşti-Ploieşti şi are un capital social de 26.076.512 lei, unic acţionar fiind la această dată Consiliul Judeţean Prahova. Prin studiul de fezabilitate realizat pentru constituirea parcului industrial s-a propus o lotizare a terenurilor în parcele de aproximativ 3 hectare la care societatea administrator va asigura acces şi utilităţi (apă şi canalizare, electricitate, gaze, internet, telefonie).

Terenurile vor putea fi închiriate sau concesionate la tarife atractive, în vederea realizării unor investiţii stabile, cu impact major asupra dezvoltării economice a zonei şi care vor avea ca efect crearea de noi locuri de muncă. Pentru a sprijini investiţiile ce se vor realiza pentru crearea infrastructurii parcului industrial, Consiliul Local Ploieşti a aprobat participarea Municipiului Ploieşti la capitalul social al Societăţii Parc Industrial Bărcăneşti S.A, în calitate de acţionar, cu suma de 264.000 lei, reprezentând 24.000 de acţiuni, respectiv 1% din totalul acţiunilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro