Vineri, 29 martie 2024 - 1:49:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cele mai importante investiţii publice din Prahova


23 ianuarie 2015

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a verificat stadiul lucrărilor la mai multe obiective de investiţii derulate la nivelul judeţului Prahova.

Prima vizită a fost în comuna Puchenii Mari unde au fost  verificate lucrările făcute pentru racordarea instituţiilor publice din comuna Puchenii Mari la reţeaua de distribuţie a gazelor. La ora actuală toate instituţiile publice (Primăria, Căminul de Bătâni, patru şcoli şi trei gradiniţe), sunt racordate la reţeaua de gaze. Lucrările la reţeaua de gaze din comuna Puchenii Mari au fost finalizate la sfârşitul anului 2014. Acestea au constat în realizarea unei reţele de aproximativ 20 de km care deserveşte un număr de 7000 de locuitori. La ora actuală la sediul primăriei au fost depuse un număr de 50 de cereri de branşamente. Preşedintele Mircea Cosma a mai verificat şi stadiul lucrărilor la reţeaua de alimentare cu apă a comunei care se vor  finaliza la sfârşitul lunii.

A doua vizită a fost  la sensul giratoriu suspendat  ce se execută la ieşirea din Ploieşti pe DN 1B la intersecţia cu DJ 102. Mircea Cosma a verificat conformitatea lucrărilor cu graficul de execuţie. La ora actuală se lucrează intens la armătura metalică a rampelor de acces pe sensul giratoriu. Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, valoarea lucrărilor fiind de peste 17,7 milioane de euro. Legătura de acces între cele două drumuri se va face prin bretele de acces denivelate şi un pod cu o lungime de aproximativ 1 km. Inelul giratoriului va avea aproximativ 280 de metri. La finalizare, giratoriul va înlocui intersecţia semaforizată existentă în prezent, deviind şi separând fluxurile de trafic.

O altă vizită a fost la şantierul  de la  sala de sport multifuncţională ce se  construieşte în Comuna Păuleşti. Valoarea investiţiei se ridică la suma de 3.266.450 lei, iar fondurile   sunt alocate de Compania Naţională de Investiţii. 

Alt  şantier  vizitat a  fost cel de la „Centrul de Afaceri Multifuncţional Lumina Verde” Ploieşti  proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 – Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, subdomeniul „Poli de creştere”. Centrul de afaceri „Lumina Verde” se construieşte în incinta Parcului Industrial Ploieşti, iar obiectivul general al acestuia este promovarea dezvoltării durabile a mediului de afaceri prin crearea unei noi structuri de sprijinire a afacerilor, fiind totodată primul pavilion de expoziţii şi târguri din judeţul Prahova. Proiectul are o valoare totală de 40.450.278,35 de lei. Fiind un proiect generator de venituri, cota de cofinanţare a judeţului Prahova este de 50%. Valoarea contractului de lucrări este de 35.920.830 de lei, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 18 luni.

Ultimul obiectiv vizitat a fost nouă clădire care va găzdui Arhiva Administraţiei Publice.  Cu termen de finalizare martie  2015, noua clădire este o investiţie de 3,1milioane lei a SC Ploieşti Industrial Parc SA. Arhiva este compusă dintr-o anexă tehnico-administrativa şi spaţiu de depozitare ce  totalizează ca volum 1200 mc. Arhiva va deservi Consiliul Judeţean Prahova, instituţiile subordinate acestuia, agenţii economici din incinta parcului industrial, instituţii bancare etc. Investiţia va aduce venituri suplimentare la bugetul parcului industrial, întrucât instituţiile şi societăţile comerciale vor închiria contra cost spaţiile de arhivare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro