Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:14:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


VOLUNTARIAT: 8 ore peste program, la Ploieşti


27 ianuarie 2015

 8 fundaţii comunitare pregătesc o seară de lucru peste program pentru profesionişti voluntari
„8 hours overtime for a good cause” este un eveniment internaţional, în care profesionişti din diverse domenii rezolvă probleme ale organizaţiilor non-profit, într-o seară de lucru peste program. În acest an, evenimentul este organizat concomitent de fundaţiile comunitare din opt judeţe din ţară: Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj, Iaşi, Prahova, Covasna şi Sibiu. Cele 8 fundaţii comunitare lansează un apel de proiecte pentru organizaţiile non-profit care au nevoie de voluntari locali, profesionişti din diferite domenii. Apelul naţional de proiecte are loc în perioada 22 ianuarie-6 februarie. Selecţia organizaţiilor va fi făcută de jurii independente din fiecare din cele 8 judeţe, iar organizaţiile câştigătoare vor fi anunţate până la finele lunii  februarie. Evenimentul, aflat la a doua ediţie în România, are loc în ziua de 27 martie, după 7 seara.

„8 hours overtime for a good cause” este o întâlnire de lucru între profesionişti din diferite domenii şi ONG-uri care necesită consiliere profesională pentru o mai bună desfăşurare a activităţilor şi pentru creşterea capacităţii organizaţiei. În loc să cerem bani pentru cauzele din comunitate, cerem profesioniştilor să doneze o seară din timpul lor şi ceea ce au mai de valoare – experienţa profesională. Echipele de voluntari pot fi specialişti în  marketing, comunicare, vânzări, juridic, IT sau management.

Fundaţia Comunitară Prahova s-a alăturat mişcării internaţionale „8 ore peste program pentru o cauză bună” din dorinţa de a promova şi valorifica voluntariatul profesionist. Aducem împreună experţii din comunitatea noastră în beneficiul ONG-urile locale, oferim ploieştenilor o seară de lucru atipică, stăm peste program, pentru a face lumea din jurul nostru mai frumoasă.
Fundaţia Comunitară Prahova, va selecta, împreună cu un juriu independent din comunitatea locală, între 3 şi 5 proiecte.
Începând din data de 26 ianuarie s-a deschis apelul de proiecte, ONG-urile prahovene au la dispoziţie până în data de 08 februarie, ora 23.59,  să completeze formularul de înscriere. Acesta se găseşte pe pagina evenimentului (ploiesti.8-i.ro) , la sectiunea ORGANIZATII - Formular Inscriere Proiect.  

În 2014, evenimentul s-a desfăşurat simultan în 16 oraşe din lume. În Bucureşti, evenimentul  s-a desfăşurat pentru prima dată în anul 2014 şi a adunat 9 echipe de voluntari specialişti care au rezolvat 9 teme punctuale propuse de organizaţii non-profit. Implicarea voluntară a facilitatorilor, voluntarilor şi a organizaţiilor a însumat peste 600 de ore, adică 15 săptămâni de lucru ale unui angajat cu normă întreagă. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată acum zece ani la Amsterdam.

Fundaţia Comunitare Prahova uneşte cauzele care contează cu oamenii cărora le pasă din dorinţa de a îmbunătăţi viaţa locuitorilor judeţului Prahova. Fundaţia dezvoltă proiecte  pentru implicarea prahovenilor în dezvoltarea comunităţii şi valorificarea resurselor (financiare, de expertiză, de timp etc.). Fundaţia Comunitară Prahova  s-a înfiinţat în 2013 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte unsprezece fundaţii comunitare din ţară.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro