Vineri, 29 martie 2024 - 2:34:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


13.000 de români au protestat în 52 de localităţi


17 ianuarie 2012

protest_1Reprezentanţii Jandarmeriei Române au prezentat într-o conferinţă de presă, bilanţul acţiunilor de protest desfăşurate luni în întreaga ţară.  În stradă au ieşit 13.000 de cetăţeni, iar ordinea publică a fost asigurată cu 3.800 de jandarmi.


"Au fost depistate şi conduse la unităţile de jandarmi sau de poliţie, pentru identificare şi pentru dispunerea de măsuri legale, peste 150 de persoane. În general, în ţară, protestele au fost paşnice, marea majoritate înţelegând să se manifeste în limitele legale", a afirmat colonelul Aurel Moise, şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română.
Din păcate, a spus Moise, au fost şi unele tentative de tulburarea ordinii publice "prin încercarea de blocare a unor artere de circulaţie sau perturbare a bunului mers în unele instituţii, însă interventia promptă a făcut ca aceste tentative să nu fie materializate".
"Mesajul nostru e că orice manifestare paşnică va fi protejata. Nu vom tolera violenţa şi alte acte de tulburare a ordinii publice. Cuvântul de ordine ieri (luni-n.r.) la manifestări a fost dialogul şi activităţile preventive desfăşurate pe timpul şi după terminarea manifestaţiilor".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro