Marţi, 23 aprilie 2024 - 8:21:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Iulian Bădescu rămâne în arest. Ploieştiul a rămas fără primar


11 martie 2015

Iulian Bădescu, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, rămâne în arest preventiv, a decis, marţi, Curtea de Apel Ploieşti care a respins contestaţia acestuia împotriva aceleiaşi decizii stabilite de Tribunalul Prahova. 

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au judecat, marţi, contestaţia fostului primar Iulian Bădescu la măsura arestului preventiv dispusă, săptămâna trecută, de Tribunalul Prahova.  Instanţa a respins solicitarea fostului edil, astfel că acesta rămâne în arest prevenitv, decizia fiind definitivă. Tot marţi, Iulian Bădescu şi-a dat demisia din funcţia de primar al Ploieştiului, anunţul fiind făcut de unul din avocaţii acestuia, William Brânză, la Curtea de Apel Ploieşti.

Demisia lui Iulian Bădescu din funcţia de primar al municipiului Ploieşti aruncă oraşul într-o situaţie unică, am putea spune în România.

În mod normal, după ce Prefectura este informată, oficial, despre demisia primarului va fi emis un ordin de prefect prin care postul este declarat vacant. Apoi, este anunţat Guvernul care, într-un interval de 90 de zile, ar trebui să organizeze alegeri locale parţiale. Dar cum în România sunt câteva sute de posturi de aleşi locali vacante (primari sau preşedinţi de consilii judeţene) este puţin probabil că Ploieştiul ar putea face o excepţie şi ar avea parte de noi alegeri curând.

În această situaţie, atribuţiile primarului vor fi preluate de unul dintre cei doi viceprimari, în urma unei decizii a Consiliului Local Ploieşti.

Dar aici intervine situaţia unică de care vă vorbeam la începutul materialului.

În acest moment, PSD a pierdul municipiul Ploieşti şi ar trebui să identifice urgent un candidat fără probleme de imagine, dispus să intre într-un joc politic. Dar până atunci, social democraţii trebuie să decidă care dintre cei doi viceprimari, Iulian Teodorescu (PLR) sau Raul Petrescu (UNPR) este cel mai bun pentru a prelua frâiele Primăriei Ploieşti, într-un moment în care oraşul este un imens şantier, iar lucrările din fonduri europene trebuie finalizate în termen pentru a nu pierde finanţările.

Sursele noastre susţin că Teodorescu nu este prea încântat de o asemenea responsabilitate, iar Raul Petrescu are o problemă de natură juridică.

Tribunalul Prahova l-a condamnat la finalul anului trecut la o pedeapsă de şase luni cu executare pentru trafic de influenţă, iar timp de doi ani şi şase luni, Petrescu nu îţi poate exercita anumite drepturi civile, printre care şi cel de a exercita o funcţie publică. Sentinţa Tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Ploieşti, atât de viceprimarul Petrescu, cât şi de către procurorii DNA. Termenul de judecată al acestui dosar este 1 aprilie, iar dacă judecătorii vor menţine soluţia Tribunalului, Raul Petrescu îşi va pierde mandatul.

În această situaţie Consiliul Local va trebui să desemneze un nou viceprimar, care ar putea prelua şi atribuţiile de primar al Ploieştiului.

Până atunci, în Primăria Ploieşti domneşte dezordinea, angajaţii nemaînţelegând ce au de făcut şi cum îşi pot desfăşura activitatea fără a ajunge în vizorul procurorilor DNA (CI)


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro