Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 7:02:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Trei turişti rămaşi blocaţi în Masivul Bucegi, găsiţi de salvamontişti


13 aprilie 2015

Trei turişti care au rămas blocaţi, duminică, în Masivul Bucegi, după ce s-au abătut de la traseul marcat, au fost găsiţi de salvamontiştii din staţiunea Buşteni în urma unei intervenţii care a durat aproape cinci ore, toţi trei fiind teferi.

Salvatorii montani care au fost solicitaţi să intervină pentru a recupera trei turişti care se rătăciseră în Masivul Bucegi au ajuns la cei trei şi au reuşit să îi scoată din zona în care aceştia rămăseseră blocaţi, scrie MEDIAFAX.

Toţi trei sunt teferi, iar la ora transmiterii acestei ştiri salvamontiştii se îndreaptă cu ei către staţiunea Buşteni, de unde turiştii plecaseră către platoul Bucegi.

Acţiunea de recuperare a celor trei a durat aproximativ cinci ore.

Şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, spunea că trei turişti plecaseră, duminică, în jurul orei 11.00, din staţiunea Buşteni pe traseul Jepii Mici, pe Valea Caraimanului, însă au rămas blocaţi întrucât nu mai puteau să înainteze şi nici nu mai ştiau să se întoarcă pe drumul pe care au urcat.

Astfel, ei au sunat la Salvamont, spunând că au ieşit de pe drumul marcat, dar nu au putut preciza cu exactitate unde se aflau.

Echipe de salvatori au plecat în căutarea lor, dar operaţiunea a fost una dificilă, în condiţiile în care pe munte zăpada depăşeşte un metru grosime, la altitudini mari.

Salvamontiştii le reamintesc turiştilor că, în această perioadă, traseele din Masivul Bucegi sunt închise şi le recomandă să nu se îndepărteze de cabane atunci când urcă la munte, întrucât în unele zone stratul de zăpadă este atât de gros încât acoperă marcajele de pe traseele montane.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro