Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 10:25:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Amenzi mari pentru şoferii care îşi pun afişe în geamul maşinii


5 iulie 2015

Şoferii din Bucureşti care au afişe de vânzare în geamurile maşinilor parcate pe stradă sau pe trotuare riscă amenzi foarte mari. Ei nu au voie să parcheze vehiculele pe spaţiul public pentru a le vinde, ci doar în târgurile auto sau în parcările plătite, informează stirileprotv.ro.

Deşi ridicarea maşinilor parcate neregulamentar a fost interzisă, primarii de sector strâng acum bani la bugetele locale din amenzile aplicate şoferilor care îşi vând maşinile pe spaţiul public. O astfel de amendă este cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei.

Consiliile locale din mai multe primării de sector din Bucureşti au dat hotărâri prin care şoferii care nu au locuri de parcare, dar îşi lasă maşinile pe domeniul public şi îşi pun în geam afişe de vânzare, vor fi amendaţi de Poliţia Locală.

Maşinile cu anunţuri de vânzare în geam sunt fotografiate, ca probă, iar şoferul găseşte o somaţie în parbriz. Dacă ia maşina de acolo în 24 de ore sau îi scoate afişul, şoferul scapă de amendă.

Unii şoferi consideră că măsura este abuzivă: „E ilegală treaba asta, ce înseamnă asta? Am dreptul să parchez oriunde vreau eu pe domeniul public şi să pun ce vreau eu pe ea, şi mai ales că nu e pe exterior, e în interiorul maşinii”.

În ultima lună, Primaria Sectorului 6 a strâns la buget 8.500 de lei din aceste amenzi. Aproape 200 de şoferi au fost somaţi să îşi dea jos afişele de pe maşini.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro