Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:55:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un oraş din România are nevoie de votul tău!


8 august 2015

Un oraş din România este foarte aproape de a câştiga un important premiu, în valoarea de 10.000 de euro. Banii vor asigura o mai bună punere în valoare a principalului obiectiv turistic din oraş, relatează digi24.ro.

Oraşul Baia Mare a intrat în concursul  „city.people.light”, organizat de companiile Philips şi LUCI pe siteul peoplechoiceaward.eu, cu proiectul de reabilitare a Pieţei Cetăţii. Dacă vor câştiga concursul, autorităţile din Baia Mare vor folosi premiul de 10.000 de euro pentru un sistem de lumini menit să pună mai bine în valoare Turnul Sf. Ştefan, din centrul oraşului.

Puteţi vota oraşul Baia Mare AICI.

În prezent, oraşul din România ocupă locul doi în clasament. Proiectul românesc a primit, până la ora publicării acestui articol, 12781 de voturi.

Cel mai votat proiect – cel al spanilolilor din Mellila – a primit până acum 15615 voturi.

În concurs participă 17 proiecte din 17 oraşe europene. Concursul are loc între 3 august şi 4 septembrie.

Turnul Ştefan este o anexă a Catedralei „Sfântul Ştefan”, ridicată de Iancu de Hunedoara pe parcursul secolului XV. Construit în stil gotic, turnul are 40 de metri înălţime. Turnul a fost folosit pentru supravegherea  strategică a oraşului, dar şi pentru observarea rapidă a unor eventuale incendii.

Cei care vizitează Baia Mare sunt sfătuiţi să viziteze, în centrul istoric al oraşului, şi Casa Iancu de Hunedoara (numită şi Casa Elisabeta, casa fiind o parte a vechiului castel medieval ridicat de Iancu pentru soţia sa Elisabeta), localul Monetăriei Imperiale, vechiul han Vulturul Negru şi Casa Lendvay.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro