Vineri, 29 martie 2024 - 1:01:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Veste bună: Se ieftineste apa!


24 octombrie 2015

Guvernul a anunţat că va modifica din nou Codul Fiscal prin ordonanţă de urgenţă, astfel încât, de la 1 ianuarie, taxa pe valoarea adăugată la apă să scadă de la 20 la sută la 9%.

Măsura se va aplica pentru tot consumul, atât casnic, cât şi industrial, măsura urmând să aibă un impact de 250 de milioane de lei, spune ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Acesta crede că scăderea cotei TVA la apă va stimula consumul, iar preţurile mai multor produse şi servicii vor scădea drept consecinţă.

Mai mult, Guvernul va reduce şi impozitul pe dividende pentru micro-intreprinderi începând cu 1 ianuarie 2016. Acesta va ajunge la 5% cu un an mai devreme decât fusese anunţat iniţial.

Micro-intreprinderile vor avea plafoanele majorate de la 65.000 de euro la 100.000 de euro, însă vor fi impozitate diferit, în funcţie de numărul de angajaţi, scrie Digi 24.

Se va păstra impozitul pe venit de 3 procente pentru firmele fără angajaţi, însă acesta va scădea la 2% dacă firma are un salariat, iar doi angajaţi duc impozitul la 1%. Salariaţii, cu normă întreagă sau cu fracţie de normă, dar care cumulează împreună o normă întreagă, trebuie păstraţi pentru o anumită perioadă, fără întreruperi.

De asemenea, Guvernul va scuti unităţile de învăţământ universitar de la plata impozitului pe profit.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro