Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:54:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Graţiela Gavrilescu, despre defrişarea ilegală a pădurilor din România


26 noiembrie 2015

Graţiela Gavrilescu, fostul ministru al Mediului, a povestit. într-o conferinţă de presă desfăşurată la Ploieşti, la sediul ALDE, despre problema defrişărilor ilegale din România. Conform fostului ministru, în România se taie ilegal peste 8,8 milioane de metri cub anual.

“Trebuie să găsim soluţii de stopare a tăierilor ilegale, pe cât este posibil, a pădurilor din România. Mai sunt multe de făcut, dar este un lucru foarte serios pe care l-am luat în calcul şi pe care, de fapt, l-am şi rezolvat. Am vrut de prima dată să ştiu cât se taie ilegal şi cât s-a tăiat ilegal în România în fiecare an. Am trimis control la cel mai mare procesator de lemn, iar controlul s-a soldat cu dosare penale. Am fost ajutaţi de celelalte instituţii ale statului, ANAF, DIICOT;DNA, pentru ca doar inspectorii de mediu nu puteau face ordine în acest domeniu”, a declarat Graţiela Gavrilescu.

Studiile oficiale au arătat că 8,8 milioane de metri cubi de lemn dispar anual din păduri, iar cercetările Greenpeace au arătat că doar 0,5 milioane de metri cubi sunt investigate de autorităţi şi că, între 2000 şi 2014, s-au degradat peste 360.000 ha de pădure


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro