Marţi, 21 noiembrie 2017 - 1:56:32
EUR
EURO = 4.6495 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.9913 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

O bogată suită de manifestări de ZIUA CULTURII NAŢIONALE, la Ploieşti


16 ianuarie 2016

Aproape pe toată durata zilei de 15 ianuarie, la Ploiesti, a avut loc o amplă paletă de manifestări cultural-artistice dedicate, în special, poetului naţional Mihai Eminescu, dar şi altor personalităţi culturale şi artistice ale neamului românesc.

La Teatrul Toma Caragiu,  sărbătoarea a început cu depuneri de flori la bustul marelui si regretatului actor Toma Caragiu. Au urmat: un spectacol pt. copii şi vizionarea expoziţiei de pictură Călăreţul etern, a Artistului plastic Valeriu Scărlătescu şi a expoziţiei de artă fotografică Klaudia Kaczmarczyk - Polonia.

La Muzeul Ceasului, ale cărei lucrări de renovare şi extindere sunt în faza de finalizare, s-a elogiat personalitatea prof. emerit Nicolae Simache - creatorul acestui muzeu unic in sud-estul Europei şi s-au depus flori la bustul Profesorului ridicat în curtea Muzeului. Numerosul public prezent la manifestare, inclusiv un grup de elevi de la Şcoala Nicolae Simache au fost invitaţi să viziteze sălile expozionale de la parter şi etaj, cu toţii rămânând impresionati de noua şi modernă faţă a acestui muzeu, care se va redeschide, sperăm, îm primăvara acestui an.

În drum se statuia lui Mihai Eminescu, am remarcat buchete de flori depuse deja la monumentele lui IL Caragiale, Paul Constantinescu, Nichita Stănescu, N.Iorga, Ienăchiţă Văcărescu...În acelaşi timp, pe Aleea Scriitorilor din Parcul Constantin Stere au fost depuse flori la toate cele 11 impunătoare statui.

Manifestarea principală a zilei a fost, fără îndoilală, omagierea Poetului Naţional, la bustul aflat în centrul orasului. După o scurtă prezentare, în cuvinte calde şi elogioase, făcută de Constantin Viorel Stere, directorul Direcţiei judeţene de cultură şi patrimoniu, au urmat depunerile de flori din partea Prefecturii Prahova,  Consiliului judeţean, Primăriei Ploiesti, numeroase instituţii de cultură şi artă, partide politice, elevi.

Organizatorii locali ai Zilei Culturii Naţionale au avut în vedere şi un excepţional moment cultural şi artistic, găzduit de moderna sală Europa a Consiliului Judeţean Prahova. Numerosul public a avut prilejul să-i urmărească: pe scriitorul  Ioan Groşan - membru al USR, arh, Călin Hoinărescu - vicepreşedinte al Uniunii Arhitectilor din România, prof.dr. Mihai Cochinescu, profesor de estetică şi pian la Colegiul de artă Carmen Sylva Ploiesti.

Momentele artistice au fost susţinute de Corala Casei de cultură Plopeni, dirijor Cornel Mutu, precum şi de elevii Ana Raicu, Maria Alexandru Sinu, Florin Nae, Ştefania Istrate - remarcabile talente ale Colegiului de artă Carmen Sylva. De asemenea, s-a vizitat interesanta expoziţie cu monumente restaurate în judeţul Prahova, aflată in foayerul sălii Europa.

Şi pentru că am amintit de monumente, am aflat, de la Mircea Cosma, preşedintele Societăţii cultural-istorice Mihai Viteazul Ploiesti, că în cursul acestei măreţe Zi a Culturii Naţionale, s-a început turnarerea în bronz la bustul basarabeanului Nicolae Casso, supranumit "Filosoful din Chişcăreni", fost preşedinte al judecătorilor de pace din judeţul Băţi şi fost preşedinte al nobilimii basarabene din sec.al XIX-lea.

SMV Ploieşti a raspuns, astfel, la propunerea făcută de elevii Liceului Nicolae Casso din Chişcăreni, susţinută de Silvia Ţurcanu- primarul comunei, Fundaţia Nicolae Titulescu.ro, Editura Timpul.md.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(415 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Consultatii medicale de calitate

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateAti fost victima unui accident de circulatie? Noi va ajutam sa obtineti banii cuveniti din asigurarea RCA

Din aceeaşi categorie:


loading...Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu foto

Scoala de Arte Frumoase PloiestiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Aveti sanse de reusita in plan profesional si in activitatile casnice. Schimbarile pe care intentionati sa le faceti pot fi bine primite daca aveti grija sa cereti si parerea celor din jur. Va sfatuim sa nu faceti exces de zel asumandu-va prea multe responsabilitati, pentru ca exista riscul sa nu le faceti fata. In a doua parte a zilei este posibil sa va intalniti cu o persoana deosebita. taur Nu este o zi prea buna pentru intalniri cu prietenii si nici pentru afaceri. Cei din jur ar putea sa nu va inteleaga corect dorinta de schimbare. In plan sentimental, este de asteptat ca lucrurile sa aiba o evolutie pozitiva.Recomandarea eastrolog.ro este sa aveti grija nu neglijati problemele profesionale.
GEMENI RAC
gemeni In prima parte a zilei este posibil sa va intalniti cu o cunostinta cu care nu v-ati vazut de mult timp si sa fiti invitat la o reuniune. In plan sentimental ar fi bine sa nu lasati neintelegerile si tensiunile sa se acumuleze. Este momentul sa fiti onest si sa recunoasteti unde ati gresit. rac Aveti posibiltatea sa faceti o schimbare benefica in relatia cu persoana iubita. In a doua parte a zilei s-ar putea sa participati la o intrunire cu persoane apropiate. Aveti grija sa nu monopolizati conversatia! Va sfatuim sa evitati discutiile in contradictoriu cu o femeie.
LEU FECIOARĂ
leu In prima parte a zilei sunteti in forma si dispus sa va asumati o serie de riscuri pentru a rezolva cateva probleme legate de camin. Partenerul de viata va sustine. Aveti posibilitatea sa incheiati contracte avantajoase si sa faceti investitii inspirate, dar eastrolog.ro va sfatuieste sa fiti prudent. Este posibil sa primiti o veste buna de departe fecioara Este o zi buna pentru a face schimbari in casa. Puteti sa incepeti lucrari de reparatii, reamenajari, zugravit etc. La nevoie, puteti sa apelati la ajutorul prietenilor. S-ar putea ca o persoana mai in varsta sa va enerveze cu sugestiile sale insistente si sa ajungeti la discutii aprinse.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Ar fi bine sa nu va faceti un program strict pentru azi, fiindca este putin probabil sa il puteti respecta. Inainte de amiaza s-ar putea sa aveti de alergat pentru a rezolva o problema a partenerului de viata.Este un moment propice pentru a va ocupa de problemele financiare ale familiei. Puteti sa va bazati pe intuitie. scorpion Aveti idei ingenioase, pe care ar fi bine sa le discutati cu cei apropiati. Este o zi buna pentru a face planuri in privinta unei investitii. O ruda mai in varsta v-ar putea face o surpriza placuta, oferindu-va sprijin financiar si moral. Ar fi bine sa acordati mai multa atentie partenerului de viata.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Se pare ca sunteti preocupat de problemele profesionale si aveti tendinta sa neglijati relatia cu persoana iubita. Nu este o zi buna pentru afaceri, fiindca exista riscul sa suferiti o pierdere importanta. Va sfatuim sa va limitati la activitati de rutina si sa va odihniti mai mult. capricorn La locul de munca sau in afaceri, astazi nu este indicat sa va implicati in activitati importante. Va sfatuim sa amanati eventualele negocieri sau planuri de viitor privind investitiile. Ar fi bine sa petreceti seara impreuna cu partenerul de viata.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Contextul astral al zilei este favorabil Varsatorilor in plan profesional si in afaceri. In prima parte a zilei va simtiti in forma si aveti convingerea ca nimic nu va poate sta in cale. Va incurajeaza si faptul ca relatiile cu colegii sau cu partenerii de afaceri sunt foarte bune. Va sfatuim sa va pastrati realismul si sa evitati speculatiile. pesti Chiar daca aveti multe probleme de rezolvat azi, puteti fi optimist. Este de asteptat sa fiti intr-o forma excelenta si aveti sanse mari sa realizati tot ce v-ati propus. Este posibil sa intampinati dificultati in comunicarea cu colegii sau cu partenerii de afaceri, asa ca va sfatuim sa va exprimati cat mai clar si sa va asigurati ca ceilalti va inteleg corect. Acordati mai multa atentie relatiilor sentimentale!
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2017
Autentificare
stiriactuale.ro