Miercuri, 24 ianuarie 2018 - 7:29:26
EUR
EURO = 4.6656 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.8059 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

O bogată suită de manifestări de ZIUA CULTURII NAŢIONALE, la Ploieşti


16 ianuarie 2016

Aproape pe toată durata zilei de 15 ianuarie, la Ploiesti, a avut loc o amplă paletă de manifestări cultural-artistice dedicate, în special, poetului naţional Mihai Eminescu, dar şi altor personalităţi culturale şi artistice ale neamului românesc.

La Teatrul Toma Caragiu,  sărbătoarea a început cu depuneri de flori la bustul marelui si regretatului actor Toma Caragiu. Au urmat: un spectacol pt. copii şi vizionarea expoziţiei de pictură Călăreţul etern, a Artistului plastic Valeriu Scărlătescu şi a expoziţiei de artă fotografică Klaudia Kaczmarczyk - Polonia.

La Muzeul Ceasului, ale cărei lucrări de renovare şi extindere sunt în faza de finalizare, s-a elogiat personalitatea prof. emerit Nicolae Simache - creatorul acestui muzeu unic in sud-estul Europei şi s-au depus flori la bustul Profesorului ridicat în curtea Muzeului. Numerosul public prezent la manifestare, inclusiv un grup de elevi de la Şcoala Nicolae Simache au fost invitaţi să viziteze sălile expozionale de la parter şi etaj, cu toţii rămânând impresionati de noua şi modernă faţă a acestui muzeu, care se va redeschide, sperăm, îm primăvara acestui an.

În drum se statuia lui Mihai Eminescu, am remarcat buchete de flori depuse deja la monumentele lui IL Caragiale, Paul Constantinescu, Nichita Stănescu, N.Iorga, Ienăchiţă Văcărescu...În acelaşi timp, pe Aleea Scriitorilor din Parcul Constantin Stere au fost depuse flori la toate cele 11 impunătoare statui.

Manifestarea principală a zilei a fost, fără îndoilală, omagierea Poetului Naţional, la bustul aflat în centrul orasului. După o scurtă prezentare, în cuvinte calde şi elogioase, făcută de Constantin Viorel Stere, directorul Direcţiei judeţene de cultură şi patrimoniu, au urmat depunerile de flori din partea Prefecturii Prahova,  Consiliului judeţean, Primăriei Ploiesti, numeroase instituţii de cultură şi artă, partide politice, elevi.

Organizatorii locali ai Zilei Culturii Naţionale au avut în vedere şi un excepţional moment cultural şi artistic, găzduit de moderna sală Europa a Consiliului Judeţean Prahova. Numerosul public a avut prilejul să-i urmărească: pe scriitorul  Ioan Groşan - membru al USR, arh, Călin Hoinărescu - vicepreşedinte al Uniunii Arhitectilor din România, prof.dr. Mihai Cochinescu, profesor de estetică şi pian la Colegiul de artă Carmen Sylva Ploiesti.

Momentele artistice au fost susţinute de Corala Casei de cultură Plopeni, dirijor Cornel Mutu, precum şi de elevii Ana Raicu, Maria Alexandru Sinu, Florin Nae, Ştefania Istrate - remarcabile talente ale Colegiului de artă Carmen Sylva. De asemenea, s-a vizitat interesanta expoziţie cu monumente restaurate în judeţul Prahova, aflată in foayerul sălii Europa.

Şi pentru că am amintit de monumente, am aflat, de la Mircea Cosma, preşedintele Societăţii cultural-istorice Mihai Viteazul Ploiesti, că în cursul acestei măreţe Zi a Culturii Naţionale, s-a început turnarerea în bronz la bustul basarabeanului Nicolae Casso, supranumit "Filosoful din Chişcăreni", fost preşedinte al judecătorilor de pace din judeţul Băţi şi fost preşedinte al nobilimii basarabene din sec.al XIX-lea.

SMV Ploieşti a raspuns, astfel, la propunerea făcută de elevii Liceului Nicolae Casso din Chişcăreni, susţinută de Silvia Ţurcanu- primarul comunei, Fundaţia Nicolae Titulescu.ro, Editura Timpul.md.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(416 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Cristi Cimpeanu foto

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec In prima parte a zilei s-ar putea sa deveniti irascibil si exista riscul sa ii dati partenerului de viata o replica nejustificat de dura, pe care o veti regreta mai tarziu.Daca va urcati la volan, ar fi bine sa tineti cont de faptul ca riscul de accidente este sporit. Este indicat sa fiti foarte precaut si sa nu raspundeti la eventualele provocari ale altor soferi. In contextul astral tensionat de azi, va sugeram sa amanati intalnirile de afaceri taur La locul de munca sau in afaceri, este foarte posibil sa survina evenimente neprevazute, care determina diverse intarzieri si amanari.Ar fi bine sa nu contati pe finalizarea unei tranzactii sau a unei negocieri programate pentru azi.Daca aveti de luat decizii dificile, puteti sa va bazati pe intuitie
GEMENI RAC
gemeni Se intrevede o zi destul de buna in plan profesional, cu conditia sa va temperati tendinta de fi excesiv de critic cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri. Ar fi bine sa fiti cat mai diplomat cu prietenii si cu partenerul de viata, pentru a evita sa se ajunga la cearta. Spre seara este posibil sa va intalniti cu o ruda mai in varsta, care va da o veste buna. rac In prima parte a zilei este posibil sa faceti cateva drumuri scurte. Aveti posibilitatea sa rezolvati atat probleme profesionale, cat si personale. S-ar putea sa deveniti irascibil si sa aveti reactii exagerate. Va sfatuim sa fiti precaut, mai ales daca va aflati la volan, pentru ca exista riscul sa fiti implicat intr-un accident. Este indicat sa evitati discutiile in contradictoriu si sa nu va sustineti punctul de vedere cu incapatanare.
LEU FECIOARĂ
leu In plan profesional sau in afaceri este posibil sa fiti nemultumit din cauza ca rezultatele muncii depuse in ultima vreme nu sunt la inaltimea asteptarilor.Eastrolog.ro va sfatuieste sa aveti rabdare si sa va temperati tendinta de a provoca discutii in contradictoriu cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri. In a doua parte a zilei, partenerul de viata v-ar putea face o surpriza placuta. fecioara In contextul astral dificil al zilei de azi, este posibil sa deveniti irascibil, riscand sa tensionati relatiile cu colegii de munca si cu partenerii de afaceri.Daca trebuie sa conduceti masina, va sfatuim sa fiti foarte atent si precaut, fiindca riscul de a fi implicat intr-un accident este mult mai mare decat in alte zile.In relatiile cu prietenii si cu familia, este indicat sa dati dovada de flexibilitate si sa evitati discutiile in contradictoriu, pentru ca se poata ajunge usor la cearta
BALANŢĂ SCORPION
balanta In plan profesional sau in afaceri, este posibil sa deveniti nerabdator si sa va propuneti sa finalizati cat mai repede un proiect inceput cu cateva zile in urma. Eastrolog.ro va sfatuieste sa nu va grabiti, pentru ca riscati sa luati decizii neinspirate si sa faceti greseli costisitoare.Este recomandat sa evitati discutiile in contradictoriu cu partenerul de viata, pentru ca azi exista riscul sa se transforme in cearta. Daca va ganditi sa faceti o calatorie, ar fi bine sa o amanati scorpion La locul de munca sau in afaceri, este posibil ca relatiile cu colegii sau cu partenerii sa fie incordate din cauza unor neintelegeri.Ar fi bine sa amanati discutiile si deciziile importante si sa va ocupati de chestiuni de rutina.Inainte de a face promisiuni familiei, va recomandam sa va analizati cu obiectivitate posibilitatile financiare.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Este de asteptat sa va simtiti in forma si plin de energie. Aveti sanse mari sa realizati tot ce v-ati propus pentru azi. Ar fi bine sa evitati discutiile in contradictoriu cu colegii de munca si cu partenerii de afaceri.Este o zi favorabila comunicarii cu persoanele mai tinere si cu copiii. Va sfatuim sa nu faceti promisiuni decat daca sunteti sigur ca le puteti respecta. capricorn Un prieten v-ar putea propune o colaborare sau asocierea intr-o afacere promitatoare. Va recomandam sa nu luati o decizie astazi. Puteti sa va ocupati de diverse probleme din camin si sa terminati activitati incepute mai demult. Ar fi bine sa tineti cont de dorintele partenerului de viata si sa nu va opuneti ideilor si initiativelor familiei
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator In prima parte a zilei este posibil sa nu va simtiti in cea mai buna forma fizica si intelectuala, probabil din cauza oboselii acumulate in ultima vreme.Este recomandabil sa amanati deciziile importante in activitatea profesionala sau in afaceri si sa va limitati la activitati de rutina. Ar fi bine sa evitati eforturile intense si calatoriile lungi. pesti Se anunta o zi agitata, cu multe probleme de rezolvat atat la locul de munca sau in afaceri, cat si in camin. Va recomandam sa nu va grabiti si sa nu luati decizii in pripa.In relatiile cu colegii ar fi bine sa tineti cont de contextul astral tensionat al zilei si sa nu provocati discutii in contradictoriu.Este o zi buna pentru activitati de rutina, care nu necesita o buna cooperare cu cei din jur
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 ianuarie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro