Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:34:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Nenea Iancu şi peţitorii Ploieştiului


30 ianuarie 2016

Astăzi, 30 ianuarie, este o zi de veselie la Haimanale. S-a născut cel mai mare dramaturg român, în anul 1852. Acesta va dăinui veşnic în eternitatea Ploieştiului şi a neamului românesc.

Era cât pe-aci să vină Nenea Iancu în şedinţa consiliului local şi mai multe nu.

Ieri a avut loc un gest fără precedent, în semn de recunoştinţă faţă de unul dintre cei mai emblematici şi actuali români, din iniţiativa avocatului George Botez, vicepreşedinte PSD Ploieşti. În urbea sa, I.L. Caragiale, veşnic nemuritor va fi făcut cetăţean de onoare al Municipiului Ploieşti.

După părerea mea, propunerea este lăudabilă, cu atât mai mult că Nenea Iancu cutreieră Ploieştiul şi îşi prezintă neîncetat operele prin mahalalele citadine.

Trahanache şi Agamemnon Dandanache, fu'ră neosteniţi şi de neînlocuit din "politichia" urbei.

Oraşul atipic, avându-l interfaţă pe cetăţeanul turmentat, întreabă şi astăzi: "Eu cu cine votez?"

Consensul politic defectuos şi nepăsarea cetăţenească fac posibile situaţiile limită în care Ploieştiul naşte anomalii şi conjuncturi cum numai în operele lui Caragiale întâlnim.

Comicul tragic ne îndatorează până şi copiii. Aceasta este realitatea crudă care ne loveşte, pentru că dezinformarea şi lipsa raţiunii ne fac să judecăm pătimaş.

Adorăm rahatul învelit în poleială şi ne mulţumim cu puţin. Nu ne întrebăm cu ce sacrificii se realizează proiecte ample executate din bani europeni.

La Ploieşti ştim să-i lăudăm pe cei care au construit un  stadion, au turnat pospaiuri de asfalt electoral şi au făcut parcări cu dale înierbate. Lucrări efectuate repede şi fără prea mult disconfort din bani împrumutaţi, pe care îi vor plăti şi nepoţii noştri.

Cu aceeaşi mentalitate falimentară, dar cu elan, vin şi ne spun ce or să facă şi ce or să dreagă din iunie, dacă vor pune iarăşi şaua pe primărie. Oare au învăţat de la o administraţie blamată, dar care a adus aproape 100 milioane de euro la Ploieşti să atragă şi ei fonduri europene? Nu cred.

Au demonstrat că sunt incapabili, chiar şi cu al treilea om din statul român, preşedintele şi colegul lor de partid. Cu ce curaj vin acum şi ne mint? Au îmbrăcat hainele tehnocraţiei de această dată, însă noi ştim că lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba.

O mână de consilieri municipali PSD-işti ponegriti din toate direcţiile şi-au asumat o responsabilitate monumentală: finalizarea la timp a marilor proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile. Şi pentru ce? Pentru lauri? Nu! Ci pentru că aceştia sunt oameni simpli, dar curajoşi şi iubesc prea mult ploieştenii... şi pe Nenea Iancu!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro