Joi, 25 aprilie 2024 - 2:01:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Reînvie... Toma Caragiu


7 februarie 2016

După tragicul eveniment de la clubul “Colectiv” din Capitală, din luna octombrie 2015, Teatrul “Toma Caragiu” din Ploieşti a luat, forţat, o pauză de câteva luni, în care n-a putut organiza spectacole în sediul propriu din cauza lipsei avizului pentru securitate la incendiu, conducerea reputatei instituţii de cultură anunţă că, până la sfârşitul lunii februarie, va redeschide, pentru public, sala de spectacole.

Măsura este una provizorie, în condiţiile în care Primăria Ploieşti - în subordinea căreia se află instituţia de cultură - încă nu a demarat lucrările pentru amenajarea unui bazin de apă, solicitat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Reprezenteanţii Teatrului „Toma Caragiu” au găsit însă un artificiu, care să le permită să se încadreze în prevederile privind autorizarea ISU. Concret, reducerea capacităţii sălii de spectacole de la 240 de locuri,  la sub 200 de locuri pe scaune, aşa cum prevede legislatia în domeniu.

„S-a găsit o modalitate provizorie, până la construirea bazinului de apă, în sensul că s-a transmis o întâmpinare către ISU Prahova prin care s-a anunţat micşorarea capacităţii sălii la mai puţin de 200 de locuri. Concomitent, am dotat sala cu echipamente pentru stingerea incendiilor”, a confirmat Mihaela Rus (foto), noul director al Teatrului „Toma Caragiu”.

Primăria Ploieşti are planuri pentru asigurarea dotărilor cerute de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, însă bugetul local nu permite, în momentul de faţă, această investiţie. Primarul interimar al municipiului, Cristian Ganea, declara, zilele trecute, că speră să obţină fonduri din sponsorizări pentru realizarea bazinului de apă solicitat de ISU, la teatrul ploiestean.
Primul spectacol, după redeschiderea sălii, este programat pe data de 19 februarie, de la ora 18.30, când se va juca piesa „Menajeria de sticlă”.

 Până atunci, celelalte spectacole din programul instituţiei vor fi găzduite - aşa cum s-a întâmplat în ultima perioadă - de Filarmonica „Paul Constantinescu”, singura sală cu aviz ISU din Ploiesti, după următorul program: 13 februarie, ora 18,30: Take,Ianke şi Cadâr; 14 februarie, ora 18,30: Descurcă-lume (revista); ora 11,00: Secţia Copii, Motanul încălţat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro