Marţi, 19 martie 2024 - 9:26:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vicepreşedintele CJ Prahova, Radu Ionescu, arestat preventiv


3 martie 2016

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Radu Ionescu, a fost arestat preventiv, miercuri, 2 martie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită un autoturism pentru acordarea de contracte în mod preferenţial.

Magistraţii Tribunalului Prahova au admis propunerea DNA Ploieşti şi au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Radu Ionescu, decizia nefiind definitivă.
Radu Ionescu a fost reţinut, marţi, de DNA Ploieşti, după patru ore de audieri.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul oficial al DNA, Ionescu este acuzat că, în cursul lunii noiembrie 2006, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, a pretins şi primit de la un om de afaceri, care este denunţător în cauză, un autoturism marca Volkswagen Golf, în valoare de 22 347 euro, pentru a sprijini societatea acestuia din urmă în privinţa derulării unor contracte de lucrări încheiate cu CJ Prahova şi efectuarea la timp a plăţilor aferente.

„Autovehiculul în cauză a fost primit prin intermediul unei alte firme care, în perioada 22.12.2006 — 11.05.2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri, în baza unui contract fictiv încheiat între cele două societăţi„, se arată în comunicatul citat.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea SRI Prahova.

Radu Ionescu a fost vicepreşedinte CJ Prahova în perioada 2004-2008, perioadă în care instituţia era condusă de fostul deputat PDL, Florin Anghel,  el deţinând şi în prezent aceeaşi funcţie în care a fost numit în primăvara anului 2015, din partea UNPR.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro