Joi, 25 aprilie 2024 - 11:50:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Proiectul de lege care simplifică procedura adopţiei, adoptat de Camera Deputaţilor


17 martie 2016

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii 273/2004 privind adopţia, care prevede simplificarea procedurilor, dar şi un concediu de maximum un an pentru acomodarea între părinte şi copil, a fost adoptat miercuri de plenul Camerei Deputaţilor.
 
S-au înregistrat 219 voturi pentru.
 
În dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor, PNL a anunţat că va vota acest proiect.
 
„Proiectul de lege vine în sprijinul copiilor abandonaţi şi al familiilor care doresc să adopte. (…) Acest proiect doreşte să contribuie la creşterea numărului de copii adoptaţi, pentru a oferi o şansă de a creşte în siguranţa şi dragostea unei familii. În România, de ani de zile, numărul copiilor abandonaţi în sistem este constant, în jur de 60.000, şi peste 1.000 de copii în fiecare an sunt abandonaţi în spitale, dintre aceştia anul trecut, până la 30 septembrie, doar 3.800 au fost declaraţi adoptabili şi doar 562 au fost adoptaţi, anul trecut, în România şi 11 copii au fost adoptaţi internaţional”, a spus deputatul PNL Florica Cherecheş.
 
Şi deputatul Rovana Plumb a anunţat că PSD susţine proiectul de lege.
 
„Anul trecut, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, prin Ministerul Muncii, a iniţiat modificarea cadrului procedural privind adopţiile, astfel încât acest sistem să devină mult mai flexibil pentru a putea da o şansă fiecărui copil care a fost abandonat sau care a fost scos din familie din anumite motive de a se bucura de dragostea unor părinţi”, a explicat Rovana Plumb.
 
Proiectul prevede acordarea unui concediu de un an de acomodare între părinte şi copil, care se aplică la copiii cu vârsta de peste doi ani. Concediul se acordă la cererea părintelui, iar indemnizaţia are o valoare de 3,4 ISR (indicator social de referinţă) pe lună, adică 1.700 de lei pe lună.
 
Pentru copiii sub doi ani se aplică drepturile prevăzute prin indemnizaţia pentru creşterea copilului.
 
Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro