Joi, 28 martie 2024 - 5:17:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fostul vicepreşedinte al CJ Prahova Radu Ionescu, trimis în judecată pentru luare de mită


22 martie 2016

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Radu Ionescu a fost trimis luni, 21 martie, în judecată de procurorii DNA Ploieşti, în stare de arest preventiv, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

 Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în rechizitoriul întocmit în cauză se arată că, la sfârşitul lunii octombrie 2006, inculpatul, în calitate de vicepreşedinte al CJ Prahova, a pretins şi primit de la doi oameni de afaceri, care sunt denunţători în cauză, un autoturism marca Volkswagen Golf, în valoare de 22.347 euro, pentru a sprijini societatea unuia dintre aceştia în derularea unor contracte de lucrări încheiate cu CJ şi efectuarea la timp a plăţilor aferente.

„Inculpatul a primit folosinţa gratuită a autoturismului respectiv şi ca recompensă pentru numirea şi susţinerea unuia dintre cei doi oameni de afaceri în funcţia de preşedinte în Consiliul de Administraţie al unei societăţi comerciale cu capital integral de stat”, spun anchetatorii.

Conform sursei citate, Radu Ionescu a primit efectiv autoturismul în cauză la data de 1 februarie 2007, prin intermediul uneia dintre firme care, în perioada 22 decembrie 2006 — 11 mai 2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri ce derula contracte cu Consiliul Judeţean Prahova, în baza unui contract fictiv încheiat între cele două societăţi, precum şi celelalte cheltuieli aferente contractului de leasing şi întreţinere a maşinii, în valoare totală de 101.340,55 lei

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui bun imobil ce aparţine inculpatului, până la concurenţa sumei de 101.340,55 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Prahova, cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Radu Ionescu a fost arestat preventiv la data de 2 martie, iar ulterior a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliul Judeţean Prahova, a declarat cel de-al doilea vicepreşedinte al instituţiei, Bogdan Toader.

El a fost vicepreşedinte CJ Prahova în perioada 2004-2008, iar în primăvara anului 2015 a fost numit în aceeaşi funcţie din partea UNPR. 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro