Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:45:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


DNA Ploieşti verifică proceduri de achiziţie la peste 10 instituţii


30 martie 2016

Procurorii anticorupţie de la Ploieşti fac verificări cu privire la proceduri de achiziţie a unor servicii IT, contractele vizate fiind finanţate din fonduri europene.

În acest context, anchetatorii au cerut documente de la mai mult de zece instituţii publice, contractele verificate fiind câştigate de firme controlate de deputatul Sebastian Ghiţă sau de apropiaţi ai acestuia, au precizat sursele citate.

De altfel, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat, luni, că procurorii DNA Ploieşti au solicitat documente legate de modul în care a fost atribuit un contract privind achiziţia de infrastructură hardware şi software.

MAE a arătat că documentele fac referire la contractul privind "Achiziţia infrastructurii hardware şi software de bază, a serviciilor de dezvoltare şi implementare a Sistemului Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni (SIMISC)", care are o valoare de peste 25 de milioane de ei fără TVA.

Contractul în cauză a fost atribuit în cursul anului trecut asocierii formate din firmele Siveco România SA şi Expert One Research SRL, la aceasta din urmă figurând ca acţionari persoane apropiate lui Sebastian Ghiţă, au menţionat, la acel moment, surse judiciare.
Sursa: Agerpres


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro