Joi, 28 martie 2024 - 9:21:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Proiectul „O primărie căreia îi pasă”, la Gradiniţa Sf Mina din Ploieşti


14 aprilie 2016


 

Când am primit invitaţia doamnelor educatoare ale fetiţei mele de a participa la proiectul „O primărie căreia îi pasă”, recunosc că am acceptat, mai mult din obligaţie, gândindu-mă că pierd vreo oră aiurea. Mi-am spus în sinea mea „Hai ca nu e nicio nenorocire dacă ajuţi doamnele educatoare” şi am acceptat, gândindu-mă că poate apare altceva şi scap de proiect.

Nu a apărut nimic altceva, iar când am văzut cât de puţini părinţi acceptaseră să participe , m-am încăpăţânat să merg, gândindu-mă că dacă doamnele au avut grijă timp de trei ani de copilul meu, pot să sacrific şi eu câteva minute pentru ele.

Auzisem despre proiect dintr-un comunicat mai vechi al Primăriei Ploieşti şi mă gândeam că va fi o discuţie anostă şi plictisitoare.

Am descoperit o activitate interesantă, interactivă în care părinţii au discutat probleme reale ale educaţiei copiilor şi modalităţi prin care sunt gestionate diverse situaţii.

Tema aleasă de Gradiniţa Sf Mina a fost „Stiluri parentale”, iar părinţii au fost antrenaţi în diverse activităţi şi joculeţe pentru a afla cât de bine îşi cunosc copiii. Am înţeles că fiecare copil are personalitatea lui şi nu trebuie să ne transformăm micuţii în nişte marionete menite să ne îndeplinească visurile.

Proiectul are loc în majoritatea grădiniţelor din Ploieşti, iar sfatul meu este ca atunci când educatoarele copilului dvs vă invită la acest proiect să acceptaţi invitaţia. Veţi pleca de acolo cu o mulţime de idei noi, bune de pus în practică în relaţia părinte copil.

Conform iniţiatorilor, proiectul „O primărie căreia îi pasa” a fost creat pentru a îi face pe părinţi conştienţi de imensa responsabilitate pe care o au în ceea ce privete educarea copiilor lor şi de a familiariza părinţii cu tehnici de comunicare  eficientă pentru a depăşi problemele şi dificultăţile care apar în relaţia părinte- copil. Iniţiatorii şi-au propus să creeze astfel pârghiile unei relaţii reuşite şcoală-familie-comunitate.
 


 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro