Joi, 18 aprilie 2024 - 8:36:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Legea votului prin corespondenţă nu atrage românii din diaspora


3 mai 2016

Spania a fost una din ţările în care românii au stat la cozi în 2014 ca să-şi voteze preşedintele. Cu toate acestea, numărul celor care s-au înscris la consulate ca să voteze la secţii speciale sau prin corespondenţă este foarte mic.

"Până la această oră, la sediul Consulatului României din Spania s-au înscris 22 de persoane - 2 cu opţiunea votului la secţie, 20 cu opţiunea votului prin corespondenţă", a declarat Irina Marin, şeful secţiei consulare din Madrid.

În Spania sunt aproape un milion de români. Consulatul din Madrid este vizitat zilnic de câteva sute de persoane. Puţini cunosc noua lege a votului prin corespondenţă, în timp ce alţii vor să se mai gândească.

La alegerile prezidenţiale din 2014 au votat 83 de mii de persoane în Spania. Românii au stat la coadă cu orele la cele 38 de secţii, iar procedura de votare a fost extrem de criticată. Ca să evite aceeaşi situaţie, alegătorii trebuie să se înscrie la consulat în noul registru electoral, care a înfiinţat la Madrid şi un ghişeu separat.

Perioada de înscriere în registrul electoral din străinătate se va încheia cu aproximativ 3 luni înainte de viitoarele alegeri.

La începutul lunii martie, MAE a lansat pe pagina de internet secţiunea privind organizarea în străinătate a alegerilor parlamentare din 2016. Acolo găsiţi şi cererea de înscriere în registrul electoral.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro