Joi, 25 aprilie 2024 - 1:25:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Modificarea Constituţiei: "Bărbat" şi "femeie" în loc de "soţi" la definiţia căsătoriei


21 mai 2016

Familia are la bază „căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie" nu între soţi. Aşa vor să fie scris în Constituţie 3 milioane de români. Pentru ca legea fundamentală să fie schimbată trebuie parcurse câteva etape. Iniţiatorii proiectului cer şi referendum pe această temă, odată cu alegerile parlamentare din toamnă.

Un camion plin cu trei milioane de semnături va ajunge luni la Parlament, odată cu depunerea proiectului de modificare a Constituţiei.

Au fost implicaţi în campanie 80.000 de voluntari, coordonaţi de Coaliţia pentru Familie, o structură civică formată din zeci de asociaţii. Iniţiativa a fost sprijinită de Biserica Ortodoxă Română şi de culte religioase din România.

În plină campanie electorală, parlamentarii Grupului Ecumenic de Rugăciune promit că vor strânge semnături şi de la alţi deputaţi şi senatori.

Proiectul este contestat de o parte din societatea civilă. Intervenţia Bisericii Ortodoxe este percepută drept o încercare de resuscitare a încrederii românilor în această instituţie.

Pentru ca un proiect de modificare a Constituţiei să fie adoptat de Parlament, sunt necesare două treimi din voturile deputaţilor şi senatorilor.

La nivel european, 17 state europene nu permit căsătoria între persoane de acelaşi sex, 12 o acceptă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro