Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:19:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Giratoriul suspendat de la Păuleşti, deschis oficial circulaţiei rutiere FOTO


28 mai 2016

Circulaţia pe pasajul suprateran DJ102 peste DN1B, investiţie realizată cu fonduri europene este deschisă oficial de sîmbătă, 28 mai. Evenimentul a debutat cu oprirea şi dezafectarea semafoarelor existente în intersecţie, precum şi deschiderea circulaţiei autovehiculelor pe pasaj (sens giratoriu şi bretelele de acces).

Invitat special a fost  Alina Zotea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, care a primit din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, trofeul „România 100”.

"Mulţumesc pentru acest trofeu, dar vreau în primul rând să îi mulţumesc lui Mircea Cosma pentru ceea ce face pentru Moldova. Mircea Cosma face mult mai mult decât primarii şi preşedinţii de raion la un loc. Sunt onorată pentru această invitaţie", a spus Alina Zotea  preşedinta Grupului de prietenie Moldova-România din Parlamentul de la Chişinău şi unul dintre oamenii care cred cu adevărat în ReUnirea celor două teritorii româneşti

"Sunt mândră şi onorată de invitaţia Preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, domnul Mircea Cosma, la marele eveniment de deschidere a primului giratoriu suspendat din România, inaugurat la Ploieşti. Mulţumesc domnului Preşedinte pentru cinstea ce mi-a facut-o prin înmânarea Diplomei de Excelenţă pentru consecvenţa în promovarea idealului şi valorilor neamului românesc.", a scris deputatul de la Chişinău pe pagina sa de Facebook, imediat după eveniment


Investiţia în pasajul suprateran, gândită în ideea fluidizării traficului în zona de nord a Polului de Creştere Ploieşti-Prahova, prin separarea traficului periurban de traficul naţional, este una de amploare, totalizând 55.090.599,08 lei, din care valoarea asistenţei financiare nerambursabile 49.066.473,99 lei.
Pasajul are forma unei giraţii cu raza interioară de 40 m şi raza exterioară de51,50 m, calea inelară având lăţimea de 11,00 m. Pasajul înlocuieşte intersecţia semaforizată existentă în trecut, asigurând legătura dintre DJ102 şi DN1B prin bretele de acces denivelate, deviind şi separând astfel fluxurile de trafic, respectiv traficul general de tranzit de cel comercial în zona de dezvoltare din partea nordică a municipiului Ploieşti şi de cel periurban. Perioada de implementare a proiectului a fost de 42 luni de la data semnării contractului de finanţare.


 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro