Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:25:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


La Buşteni, Ziua Internaţională a Copilului va fi sărbătorită prin sport


30 mai 2016


 

O fostă glorie a tenisului de masă mondial, suedezul Peter Karlsson va deveni AMBASADOR ONORIFIC al oraşului Buşteni, pe 1 iunie, de Ziua Copilului, când staţiunea de pe Valea Prahovei va deveni „capitala” acestui sport!

Karlsson - membru al organizaţiei „Campioni pentru pace” - cu sediul la Monaco, care reuneşte 54 de foste glorii ale sportului, campioni mondiali şi olimpici, este un ambasador al tenisului de masă în întreaga lume şi va poposi şi la Buşteni, cu acelaşi scop, de a populariza acest sport.

Miercuri, 1 iunie, începând cu orele 11.00,  în parcul central al oraşului se va desfăşura Spectacolul Călătorie în lumea basmelor, prezentat de Teatrul Ancuţa din Ploieşti.

Pe Arena de tenis ”Ilie Năstase” din Buşteni vor fi amplasate 20 de mese profesionale, la care copiii din localitate vor  putea juca tenis de masă, începând cu ora 12.00, împreună cu marele campion Peter Karlsson, urmând ca, după eveniment, acestea să fie mutate în mai multe puncte de recreere din oraş.

Peter Karlsson are în palmares un titlu european, la simplu, în anul 2000, un titlu mondial, la dublu, şi nu mai puţin de 9 medali de aur cu Naţionala Suediei, la Mondiale (4) şi Europene (5), plus alte 5 medalii de bronz sau argint, în perioada 1989-2002!

În cadrul aceluiaşi eveniment, Ion Panait - singurul luptător român calificat la Jocurile Olimpice de la Rio - va deveni ”ambasador onorific al oraşului Buşteni”, urmând ca la viitoarea şedinţă a Consiliului local acesta să primească titlul de  ”Cetăţean de onoare”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro