Vineri, 29 martie 2024 - 3:52:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vizită princiară la Castelul Cantacuzino din Buşteni


13 iunie 2016


 

Vizită istorică sâmbătă seară la Buşteni. Aflaţi pentru câteva zile în România, reprezentanţii Casei Regale Franceze au venit în vizită la Castelul Cantacuzino. La intiaţiva gazdelor Castelului Cantacuzino,  delegaţia formată din cei 19 membri ai Casei Regale Franceze condusă chiar de prinţul Charles-Philippe d’Orléans, duce de Anjou,  a vizitat castelul timp de mai multe ore.

Oaspeţii au fost primiţi cu pâine şi sare de către primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin, apoi au avut ocazia să viziteze sălile şi camerele pentru oaspeţi, dar şi celelalte incinte aflate pe domeniul Cantacuzino. Vizibil impresionaţi de vizita la castel, reprezentanţii Casei Regale Franceze spun că evenimentul a fost unul pe măsură.

Aflat pentru prima dată în România, Alteţa Sa Regală, ducele de Anjou, şi-a arătat admiraţia pentru locurile vizitate şi spune că se va întoarce cât mai curând alături de soţia sa, prinţesa Diana d’Orleans.

După un cocktail în curtea castelului, unde oaspeţii s-au delectat cu muzică camerală şi au gustat foie-gras cu caviar rusesc şi trufe, la o cupă de şampanie, gazdele Castelului Cantacuzino au oferit un dineu în onoarea celor 19 reprezentanţi ai Casei Regale Franceze. Invitaţii au luat masa în sala de festivităţi a Castelului Cantacuzino, iar meniul a fost compus din supă cremă de ciuperci, terină din piept de raţă cu legume şi orez sălbatic, precum şi vinuri alese.

 
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro