Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:44:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Masinile parcate ilegal vor putea fi din nou ridicate


26 iunie 2016

Ministerul de Interne a pregatit o hotarâre de guvern în acest sens, dar pentru început a supus documentul unei dezbateri publice. Initiativa guvernului este sa reglementeze procedura la nivel national si sa împiedice eventuale abuzuri.

Masinile nu mai pot fi ridicate de anul trecut, dupa ce o decizie a Curtii Supreme a anulat dreptul autoritatilor locale de a reglementa acest lucru.

Noua procedura de ridicare a unei masini parcate ilegal impune completarea unei dispozitii care contine mai multe informatii, printre care ora si locul, datele politistului care a cerut ridicarea masinii si regula care a fost încalcata de catre sofer.

Daca în momentul ridicarii soferul este de fata si achita costurile operatiunii, masina nu mai este dusa la locul de depozitare. Recuperarea unei masini ridicate se poate face 24 de ore din 24, dar numai dupa achitarea tarifului aferent operatiunilor. În plus, dispozitia de ridicare va putea fi atacata în contencios administrativ.

Noile norme vor sa împiedice abuzurile si stabilesc unele exceptii. Astfel, nu se pot ridica masinile în care se afla cineva si nici cele apartinând unor institutii ale statului aflate în misiune.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro