Miercuri, 24 aprilie 2024 - 9:17:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Autostrada Piteşti – Sibiu a ajuns la poalele munţilor Făgăraş


12 iulie 2016

Încă 18 km din autostrada Sibiu-Piteşti au fost deja confirmaţi, anunţă site-ul Ramnicu Vâlcea Week. Astfel, de la Bârseşti (Tigveni) aceasta urcă spre frumoasa localitate argeşană Sălătrucu, trecând prin satul Vâleni, pe Valea Topologului, la poalele munţilor Făgăraş. Comuna se află la limita judeţului Vâlcea şi putem bănui astfel că autostrada va continua pe Valea Topologului până la intrarea în judeţul Vâlcea, prin Perişani.

Ultimul segment pentru care a fost stabilit traseul este Văleni (comuna Sălătrucu) – Curtea de Argeş.

În urmă cu trei luni, şefii de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) bătuseră în cuie traseul pentru alţi aproape 47 de kilometri de şosea rapidă, respectiv pentru tronsoanele Piteşti – Curtea de Argeş şi Sibiu-Boiţa.

Practic, în momentul de faţă, este cunoscut 53% din traseul viitoarei autostrăzi, prima care va trece Carpaţii. Investiţia este estimată la 1,6 miliarde de euro şi prevede inclusiv reabilitarea drumului naţional Câmpulung – Râmnicu Vâlcea şi legarea municipiului Râmnicu Vâlcea de autostradă.

Studiul de fezabilitate ar trebui să fie gata la sfârşitul anului. Autorităţile estimează că şoferii vor putea circula pe autostrada Sibiu-Piteşti în 2021.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro