Joi, 25 aprilie 2024 - 1:53:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Se extind revoltele în penitenciare


14 iulie 2016

Revolta din penitenciarul Iaşi a avut un efect de domino. În doar două zile, protestul s-a extins în mai multe închisori din ţară. Unii deţinuţi au ales să refuze hrana, în semn de protest. Principala lor nemulţumire e legată de condiţiile din celule şi supraaglomerare.

Într-un comunicat, Adminstraţia Naţională a Penitenciarelor precizează că monitorizează situaţia şi că respecta dreptul deţinuţilor la liberă exprimare. Despre situaţia din penitenciare a vorbit şi ministrul Justiţiei, Raluca Prună, care a spus că sunt necesare măsuri imediate care să corecteze precaritatea din sistem.

Se extind revoltele din închisori. Aseară au fost proteste şi la Penitenciarul din Botoşani, faţă de condiţiile din celule. Deţinuţii au ieşit la geamuri şi au strigat "Hoţii" şi "Dreptate". Ca urmare, toţi angajaţii închisorii au fost mobilizaţi, ca să îi supravegheze. Protestele din penitenciare au început la Iaşi, alaltăieri seară, şi au continuat, ieri, toată ziua. Revolte similare au avut loc şi la Poarta Albă, unde 200 de deţinuţi au intrat în greva foamei şi la penitenciarul de maximă securitate din Arad, unde deţinuţii au încercat să dea foc bunurilor din celule. Unele surse spun că a fost nevoie de intervenţia forţelor speciale.

Deţinuţii au prins curaj după ce, săptămâna trecută, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a vorbit despre graţierea celor care au pedepse mai mici de trei ani şi nu au comis fapte violente. Era o soluţie ca penitenciarele să nu mai fie supraaglomerate.

Uniunea Europeană a avertizat că România va primi anual amenzi de 80 de milioane de euro, dacă, până în septembrie, traiul din închisori nu va fi îmbunătăţit.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro