Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:35:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Anotimpul culorilor, prin ochii copiilor din Măgurele


7 septembrie 2016

V-aţi gândit vreodată că un copil poate merge de plăcere la şcoală în timpul vacanţei? Se întâmplă la Măgurele, unde nu unul ci mai mulţi copii merg la cercul de pictură chiar şi în perioada vacanţei şcoale.

Iar rezultatul muncii lor s-a văzut în vernisakul expoziţiei de pictură "Anotimpul culorilor", vernisaj care a avut loc la Muzeul Memorial ”Constantin şi Ion Stere” Bucov. Cele mai multe tablouri au fost realizate la atelierele de pictură organizate de Şcoala Gimnazială Măgurele în parteneriat cu Primăria comunei. Trebuie să menţionăm şi abilitatea Claudiei Iliescu, directoarea unităţii de învăţământ, care reuşeşte să îi facă pe elevi să se simtă bine şi să revină, oricând, cu plăcere la şcoală

 

 

La evenimentul din Parcul Stere a participat şi Ludmila Sfîrloagă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova. "Sunt încântată de tablourile voastre şi sunt convinsă că voi mai auzi despre talentul vostru şi în viitor. Felicitări şi voi veni la toate expoziţiile voastre", le-a spus vicepreşedintele CJ Prahova, elevilor din Măgurele.

Cunoscând pasiunea vicepreşedintelui CJ Prahova pentru Basarabia şi implicarea sa în eforturile pentru ReUnirea teritoriilor româneşti, copiii din Măgurele au întâmpinat-o pe Ludmila Sfîrloafă cu mesajul "Basarabia e România"

 

 

Vasile Diaconu, primarul comunei Măgurele, a promis că va fi întotdeauna alături de copiii talentaţi din localitate. De altfel, la Măgurele se organizeaza permanent cursuri de pictură, dansuri populare şi dansuri moderne, şi de muzică.

Copiii din Măgurele au avut prilejul de a participa şi la vernisajul expoziţiei temporare ”România 100 - Memoria Marelui Război”, eveniment înscris în Programul ”România 100” la  Muzeul Memorial ”Constantin şi Ion Stere”

Expoziţia este organizată cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial şi aduce, în atenţia publicului vizitator, mărturii ale jertfei soldaţilor români. Expoziţia prezintă fotografii inedite din Primul Război Mondial dar şi obiecte păstrate cu grijă în depozitele Muzeului Judeţean de Istorie Prahova. Expoziţia poate fi vizitată până la sfărşitul lunii martie 2017.

 
 
 
 
 
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro