Vineri, 29 martie 2024 - 7:17:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pe 23 septembrie, sărbătoare la Castelul Cantacuzino


20 septembrie 2016


 

Toamnă în nuanţe de lila, în nuanţe de roz. Aşa ne-am propus să o "colorăm". Ne-a inspirat, ce-i drept, melodia "La Vie En Rose" a celebrei Edith Piaf. Ne-am propus să întâmpinăm toamna cu un brunch plin de savoarea bucătăriei franceze, cu recunoscutele macarons şi cu sunetul străzilor pariziene.
Aşadar, pe 23 septembrie, de la ora 12.00, pregătim un mic colţ al Franţei pe terasa Castelului Cantacuzino şi sărbătorim Fete de la Gastronomie, cu unele ditre cele mai cunoscute preparate ale Hexagonului. Omellete du fromage, salade a la francaise, macarons şi vin franţuzesc fin fac parte din savoarea zilei de vineri.

Fête de la Gastronomie s-a răspândit la nivel internaţional, pentru a promova produsele franţuzeşti atât în rândul experţilor, cât şi în rândul publicului larg. În 2010, “le repas gastronomique à la française”  a fost înscris în patrimoniul imaterial al umanităţii cu tot ce presupune acesta: produse locale, de bună calitate, selecţie de feluri de mâncare, din locuri diferite, “mariajul” între bucate şi vinuri, arta de a aranja masa, conversaţia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro