Marţi, 23 aprilie 2024 - 11:58:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pământul e cea mai preţioasă avere a unui popor! De ce îl vindem la străini?


29 octombrie 2016

Nu stiu unde am citit această relatare despre vânzarea la străini a pământului românesc, dar o redau intocmai: ”În timp ce Ungaria şi Polonia, ţări conduse de politicieni veritabili (transformaţi inevitabil în „dictatori” şi „extremişti” de presa ultrademocratică), pun restricţii pe vânzarea terenurilor, oamenii inteligenţi şi realişti din zona Vasluiului şi din întreaga ţară văd limpede ce se întâmplă şi trag semnale de alarmă.

„De ce să mă bucur pe moment de banii străinilor şi să regret apoi? E ca şi cum mi-aş vinde sufletul. Eu aşa văd lucrurile. Ne-am vândut industria, ne-am vândut tot, acum ne vindem pământul. Atât mai aveam. O să rămânem în ţara nimănui. Ne vindem pământul, ne vindem sufletul! Ne bucurăm la banii străinilor, că ne dau 3.000 de euro pe hectar. Pământul nostru e atât de bun! Dar străinul va exporta totul. De ce să nu exporte românii? Nu văd cu ochi buni aceste vânzări şi nu cred că există vreun agricultor care să vadă cu ochi buni acest lucru”, spune Vasile Mihalachi, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui.

De altfel, cu aceeaşi luciditate ca şi Adrian Porumboiu, Mihalachi ajunge la aceleaşi afirmaţii, suspiciuni pe care le vede confirmate: „Nu cumva asta se vrea: să fim o piaţă de desfacere, o forţă de muncă ieftină şi să avem terenuri ieftine pentru europeni? Probabil că asta se vrea: ruinarea fermierilor”.

„Sunt împotriva oricărei vânzări! Este vorba despre un bun pe care nu avem dreptul să-l vindem. Solul românesc este atât de bun încât aş îndrăzni să spun că ar trebui să valoroze de două ori preţul din Europa. Ori noi îl dăm cu cel mult 3.500 de euro pe hectar…”, spunea cu indignare Ionel Constantin, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vaslui.

Promotorii occidentalismului, ai globalismului şi ai iubirii universale deveniţi gânditori politici şi sociali sub patente sorosiste se vor bucura probabil de aceste „investiţii străine” acoperindu-se de teorii şchioape pe care nu le-au înţeles cu adevărat niciodată, a rentabilităţii, a tehnologizării, tot ce reuşeşte să-i facă să scape din vedere esenţialul: capitalul autohton este mereu în primul plan al unei creşteri economice şi a unei economii sănătoase. Niciodată şi nicăieri nu a fost altfel, şi nici nu poate fi! „Altfel” acesta nu poate decât să se numească „exploatare”.

Fără a fi nostalgici, poate ar trebui să reţinem ceva din peroraţiile defunctului comunism: capitalismul nu a depăşit faza sa imperialistă. Şi nici nu are de gând să o facă prea curând… Iar România este o victimă a sa lipsită de apărare. Cu politicienii săi atât de proşti, precum îi cunoaştem, nici nu ar putea fi altfel”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro