Vineri, 29 martie 2024 - 12:00:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ziua Naţională a României, la Buşteni, se va constitui într-un minunat cadou pentru turişti şi localnici


25 noiembrie 2016

Ziua de 1 Decembrie - sărbătoarea naţională a tuturor românilor - va fi în acest an marcată într-un mod semnificativ, cu totul special, la Buşteni. Momentele marcante ale acestei zile vor debuta la ora 9:30 cu o depunere de coroane de flori la Monumentul “Ultima Grenadă” a caporalului  Muşat, edificiu amplasat în faţa gării din localitate. Acest important moment va fi urmat de o slujbă religioasă oficiată la faţa locului de un sobor de preoţi. De faţă vor fi prezente oficialităţi ale oraşului Buşteni, precum şi un numeros public.

Trebuie remarcat faptul că 1 Decembrie 2016 va constitui pentru oraşul Buşteni un eveniment cu totul deosebit. Trenul regal va opri pentru prima dată la peronul gării din localitate, la orele 10:30. Din vagoanele garniturii trenului regal vor coborî alteţele lor regale Principesa Margareta şi Principele Radu. Aceştia vor fi întâmpinaţi pe covorul roşu, în cadrul unei ceremonii festive, de către Emanoil Savin. Cu acest prilej, alteţele lor vor participa la o serie de evenimente marcante pe măsura acestei mari sărbători a poporului român.

În continuare, alteţele lor regale vor fi însoţite de către primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin până la Braşov. Acesta a fost invitat de Principesa Margareta şi Principele Radu să le fie alături într-o călătorie de o solemnitate aparte cu trenul regal.

Înncepând cu orele 17:30 va avea loc încă un eveniment deosebit în viaţa oraşului Buşteni, şi anume aprinderea iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă, în parcul central al oraşului. Instalaţiile luminoase din acest an care vor fi montate la Buşteni vor da acestor sărbători un aspect cu adevărat feeric datorită faptului că reprezentanţii administraţiei locale s-au străduit să vină şi mai mult în întâmpinarea aşteptărilor, atât a cetăţenilor, cât şi a turiştilor care vor vizita oraşul. Nu vor lipsi nici surprizele plăcute, iar personajele din desenele animate îi vor încânta pe cei mici pe tot parcursul sărbătorii.

De la orele 18:00, la Centrul Cultural ”Aurel Stroe” va avea loc un spectacol umoristic intitulat mai mult decât sugestiv “Reţeta de râs”. Acesta este prezentat de către îndrăgitul grup comic “Vouă”, regia fiind semnată de maestrul Adrian Fetecău. Toate aceste manifestări organizate de Ziua Naţională a României se constituie într-un cadou pentru turişti şi localnici.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro