Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:14:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cumnatul lui Sebastian Ghiţă şi directorul Grupului Teamnet, reţinuţi în noul dosar care îl vizează pe fostul deputat


28 februarie 2017

Cristian Anastasescu, cumnatul lui Sebastian Ghiţă, şi Bogdan Padiu, directorul Grupului Teamnet, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, luni, de procurori, după aproape opt ore de audieri la sediul DNA Ploieşti, în noul dosar care îl vizează pe fostul deputat, în care se suspectează că trei firme conduse sau controlate de rude sau prieteni ai acestuia i-ar fi dat 50 de milioane de lei bani destinaţi unor miniştri sau funcţionari publici care să contribuie la câştigarea unor noi contracte de către cele trei societăţi.

Cei doi au fost aduşi cu mandat la sediul DNA în jurul orei 12.00, fiind suspecţi într-un dosar de corupţie în care procurorii au formulat acuzaţii de spălare de bani, trafic de influenţă şi organizare de grup infracţional.

Bogdan Padiu, care conduce Grupul Teamnet, controlat în trecut de Sebastian Ghiţă, a fost adus cu mandat la DNA Ploieşti, la câteva zeci de minute după aducerea cumnatului fostului deputat, Cristian Anastasescu.

Teamnet International, firmă deţinută de Sebastian Ghiţă până în 2012, se numără printre companiile cu cele mai mari sume încasate pentru contractele încheiate cu instituţiile publice pentru produse software, în perioada 1 ianuarie 2011 - 31 iulie 2016, potrivit unui raport publicat la începutul lunii decembrie de Corpul de control al premierului Dacian Cioloş. Printre instituţiile publice care au contracte cu Teamnet se numără Unitatea Militară 02499 Bucureşti (Agenţia pentru Sisteme şi Servicii Informatice Militare), aflată în subordinea Ministerului Apărării, valoarea acestuia fiind de 11,75 milioane lei (2,6 milioane euro), Banca Naţională a României (BNR), dar şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), cu un contract de 8,95 milioane lei (1,98 milioane euro), cu TVA, pentru mentenanţa Platformei Informatice a Asigurările de Sănătate (PIAS).

În 18 ianuarie, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, la Europa FM, că Sebastian Ghiţă este cercetat în mai multe dosare, unele dintre ele încă nepublice, deschise inclusiv în urma unor sesizări ale SRI.

Numele lui Anastasescu apare în mai multe dosare în care este urmărit penal sau inculpat Sebastian Ghiţă, el fiind suspectat că ar avea cunoştinţe despre afaceri ale fostului deputat şi că unele dintre firmele controlate de acesta ar fi înregistrate pe numele lui Anastasescu.

De fiecare dată când a fost chemat la DNA Ploieşti, Anastasescu a fost citat şi a venit singur, aceasta fiind pentru prima dată când a fost adus cu mandat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro