Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:32:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tradiţiile populare, păstrate cu sfinţenie la Măgurele!


17 martie 2017



Scoala Gimnaziala Măgurele in parteneriat cu Primaria Magurele Prahova organizează Concursul Judetean „Monumente istorice şi tradiţii locale”, ediţia a I-a, eveniment înscris în Calendarul Activitatilor Educative Judetene 2017.

Evenimentul are loc  vineri, 17 martie 2017,  la Centrul Cultural Magurele.

"Identitatea unei comunităţi locale este elementul de bază şi punctul de plecare în construirea unei societăţi civile active şi funcţionale. Numai având o definire clară a propriilor valori locale, a potenţialului se poate merge mai departe în dezvoltarea comunităţii. Afirmarea propriei identităţi ar trebui să fie nu o acţiune impusă din exterior, ci o expresie a dorinţei de afirmare pe plan regional, naţional şi chiar internaţional a comunităţii.

Proiectul este aşadar o reacţie la nevoia de a promova şi valorifica patrimoniul local ca mijloc de afirmare a identităţii locale. Această activitate se doreşte a fi o poartă deschisă spre istorie şi spiritualitate, spre umanitatea noastră culturală care să ne trezească interesul viu pentru promovarea unor monumente şi tradiţii prin care de fapt ne recunoaştem adevărata noastră identitate
", ne-a explicat coordonatoarea proiectului, profesoara Claudia Iliescu, directoarea Şcolii din Măgurele.



Pe lista partenerilor evenimentului mai figurează Liceul Agromontan din Vălenii de Munte, Şcoala Sf Vineri din Ploieşti, precum şi şcolile din Lipăneşti, Teişani, Bătrâni, Gornet, Podeni, Poseşti, Izvoarele, Ariceştii Zeletin, Drajna, Gura Vitioarei.

La  Centrul Cultural din Măgurele vor fi expuse 
diverse obiecte tradiţionale specifice localităţilor participante la concurs. Vor fi expuse costume populare, covoare vechi de câteva sute de ani, vase de lut, dar şi alte obiecte folosite în gospodăriile din mediul rural.

Vasile Diaconu, primarul comunei Măgurele, îşi doreşte ca "şezătoarea populară" cum denumeşte el evenimentul, să devină o tradiţie şi un punct de reper în acţiunile culturale desfăşurate în Prahova.






 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro