Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 6:03:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sebastian Ghiţă a fost reţinut la Belgrad; avea acte de identitate slovene şi era împreună cu fratele său


14 aprilie 2017

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut la Belgrad. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării. Aducerea în ţară a lui Sebastian Ghiţă ar putea dura aproximativ o lună, în condiţiile în care România nu are un acord de extrădare cu Serbia, au declarat, vineri, surse judiciare, pentru News.ro. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a precizat, la Digi 24, că procedurile de extrădare vor începe abia după ce autorităţile sârbe vor soluţiona dosarul penal deschis lui Ghiţă pentru că a prezentat acte false. Pe numele lui Ghiţă există două mandate de arestare, el având, în România, cinci dosare penale. 

Deoarece România nu are un acord de extrădare cu Serbia, ţară nemembră a Uniunii Europene, aducerea în ţară a lui Sebastian Ghiţă se va face prin negociere directă între cele două state, au declarat, pentru News.ro, surse judiciare.

Astfel, procedurile de extrădare ar putea dura aproximativ o lună, au adăugat sursele citate.

Pe de altă parte, ministrul de Interne, Carmen Dan, a precizat, la Digi 24, că, în acest moment, statul sârb va întocmi pe numele lui Ghiţă un dosar penal pentru că s-a legitimat cu acte false. După ce va fi soluţionat acest dosar, vor începe procedurile de extrădare, a spus Dan.

Ministrul de Interne a adăugat că poliţiştii români se vor deplasa în Serbia pentru a-l aduce pe Sebastian Ghiţă în ţară după ce se vor finaliza procedurile de extrădare.

Pe numele lui Sebastian Ghiţă există două mandate de arestare în lipsă, el având cinci dosare penale în România.

În 3 aprilie, Curtea de Apel Ploieşti a respins, definitiv, contestaţia depusă de avocaţii lui Sebastian Ghiţă la decizia Tribunalului Prahova de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele fostului deputat, în al cincilea dosar de corupţie în care acesta este urmărit penal de către procurorii DNA.

În plus, judecătorii au admis contestaţia DNA şi au dispus arestarea şi pentru infracţiunea de constituire de grup infracţional organizat, în condiţiile în care instanţa de fond considerase că nu există suficiente probe pentru această infracţiune şi a emis mandatul doar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Mandatul de arestare în lipsă cerut de DNA pe numele lui Ghiţă a fost emis de Tribunalul Prahova în 15 martie, iar avocaţii fostului deputat, dispărut din decembrie anul trecut şi dat în urmărire, au contestat decizia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro