Joi, 25 aprilie 2024 - 12:01:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Inedit! Muzeu al satului la Măgurele. Află unde este amenajată expozitia


29 aprilie 2017

Un mini-muzeu etnografic va fi amenajat la Măgurele. Expoziţia va fi amenajată într-o sală de clasă a Şcolii Gimnaziale din comuna prahoveană şi va arăta precum o casă tradiţională din secolul XVI.

Casa va avea acoperiş,prispă, şi va fi amenajat şi un colţisor de grădină. În interior va exista un război de ţesut,o sobă, pat şi multe alte obiecte tradiţionale folosite în gospodăriile din mediul rural (lampă, vârtelniţă, putinei, fier de călcat, costume populare, ţesături, toate vechi)

Primarul Vasile Diaconu ne-a explicat că muzeul este realizat din lemn, iar lucrările vor fi gata săptămâna viitoare. Potrivit edilului, amenajarea muzeului etnografic face parte din proiectul amplu lansat la Măgurele încă din luna martie, proiect intitulat „Monumente Istorice şi Tradiţii Locale”.

Un rol deosebit în amenajarea muzeului sătesc îl are şi profesoara de istorie Claudia Iliescu, directoarea Şcolii din Măgurele, cea care a avut ideea amenajării unui astfel de obiectiv:  De altfel, Claudia Iliescu face parte dintre cadrele didactice care au înţeles că a venit vremea ca învăţământul din România să devină unul modern şi adaptat nevoilor elevilor. La Măgurele, elevii descoperă istoria din plăcere şi nu de frica notelor. Drept dovadă stă faptul că echipa Şcolii Măgurele a câştigat anul trecut un concurs de eseuri cu teme legate de istoria locală.

Muzeul etnografic de la Măgurele va fi inaugura pe 12 mai, când la şcoală vor ajunge, în cadrul unui proiect Erasmus, cadre didactice din Franţa, Portugalia şi Italia şi când va avea loc o nouă etapă a concursului-festival „Monumente Istorice şi Tradiţii Locale”.



 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro