Marţi, 19 martie 2024 - 1:25:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sinaia,singurul oraş din România în care taxiurile au o singură culoare!


30 mai 2017

Turiştii şi localnicii care vor apela, în Sinaia, la serviciile taximetriştilor, vor avea la dispoziţie, de joi, 1 iunie, maşini de o singură culoare, a anunţat administraţia locală.

Staţiunea prahoveană este primul oraş din România care adoptă această măsură şi cere ca toate taxiurile să aibă culoarea galbenă, cunoscută la nivel internaţional ca fiind specifică taxiurilor.

"Conform legii, autovehiculele taxi au obligativitatea de a oferi în exterior elemente distinctive prin semne, înscrisuri şi culoare, toate vizibile de la distanţă. Chiar dacă nu se impune nicăieri în legislaţie galbenul ca standard unic în vopsirea autoturismelor care operează în transportul public, totuşi cele mai multe taxiuri din lume sun galbene. Cercetările făcute de specialişti au indicat că galbenul este o culoare impersonală, dar caldă şi uşor de identificat într-un loc aglomerat", argumentează administraţia locală alegerea făcută.

Pornind de la ideea că "o destinaţie turistică atractivă presupune, pe lângă pitorescul peisajelor sau o infrastructură modernă şi servicii de calitate, ca şi transportul să aibă o importanţă deosebită", încă din 2013 CL Sinaia a încercat să impună o culoare unitară a caroseriei pentru maşinile folosite ca taxiuri.

Obligativitatea intră în vigoare anul acesta, pe 1 iunie, iar noile reguli sunt valabile pentru toate cele 67 de taxiuri care operează în prezent în staţiune, anunţă publicaţia Sinaia 365.

Localitatea devine, astfel, potrivit autorităţilor locale, primul oraş din ţară care adoptă sistemul internaţional privind culoarea galbenă la taxiuri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro