Marţi, 19 martie 2024 - 5:09:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Hărţi de risc pentru judeţul Prahova cu bani de la Guvern


27 iunie 2017

Consiliul Judeţean Prahova a semnat  un contract cu Ministerul Dezvoltării, pentru elaborarea unor hărţi de risc în mai multe localităţi, hărţi care să identifice zonele predispuse la calamităţi şi să stea, pe viitor, la baza eliberării autorizaţiilor de construire. Valoarea contractului se ridică la 550.000 de lei, fondurile urmând să fie asigurate, în proporţii egale, de cele două instituţii.

Astfel, potrivit contractului, Ministerul Dezvoltării va contribui cu 275.000 de lei, urmând ca din bugetul judeţului să fie alocată aceeaşi sumă. Contractul cu firma care va elabora aceste hărţi, potrivit primelor estimări, ar putea fi semnat la finalul acestei veri sau începutul toamnei.

Consiliul Judeţean urmează să stabilească, prin hotărâre, care vor fi localităţile vizate, prioritate având cele din zonele de deal şi munte ale judeţului, predispuse, din cauza reliefului, la probleme cu alunecările de teren.

În ultimii cinci ani, astfel de documentaţii au mai fost elaborate în câteva zeci de localităţi din Prahova, vizând în special zonele cu probleme la alunecări de teren, deplasări ale malurilor sau inundaţii.

"Elaborarea acestor hărţi este necesară astfel încât să avem o viziune foarte clară asupra zonelor de risc, să poată fi eliberate autorizaţiile de construire ţinând cont de specificul fiecărei zone şi să nu mai fie situaţii în care să se construiască la întâmplare în zone predispuse la astfel de probleme", a explicat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro