Joi, 18 aprilie 2024 - 9:28:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Avantajele traiului în primul oraş inteligent din România: Internet gratuit, energie electrică şi apă mai ieftine


12 octombrie 2017

Prima parte a proiectului-pilot Smart City Alba Iulia a fost finalizată. În reşedinţa judeţului Alba au fost montaţi peste 600 de senzori care vor compune infrastructura digitală a oraşului.

Reţeaua Wi-Fi include peste 228 puncte de acces în cetate şi oraş şi 15 puncte de acces în mijloace de transport în comun. În aproape un an de funcţionare a hotspot-urilor Wi-Fi în autobuze, aproximativ 8% din populaţia de 60.000 de locuitori din Alba Iulia a accesat serviciul, generând peste 1TB de date în sesiuni cu o durată medie de 30 minute, potrivit unui comunicat al companiei Orange, care se ocupă cu implementarea sistemului.

Reţeaua acoperă întregul oraş şi conectează 150 de senzori de iluminat şi apă. Mai mult, cetăţenii pot comunica mai uşor cu autorităţile, prin aplicaţia Civic Alert. De asemenea, până în acest moment, au fost organizate nouă sondaje de opinie, la care au participat peste 4.300 de persoane care au circulat cu mijloacele de transport în comun.

Noua infrastructură ajută Primăria Alba Iulia să observe tendinţele traficului pietonal din oraş, în funcţie de momentul zilei sau de condiţiile meteorologice.

Aplicaţia e-alba iulia, disponibilă pe Android şi iOS, oferă acces turiştilor la informaţii despre obiectivele oraşului, iar afacerile locale se pot promova. Două licee din Alba Iulia au primit acces la internet prin Wi-Fi securizat şi cu trafic web filtrat. Peste 120 de profesori şi aproximativ 1.500 de elevi se vor bucura de această ofertă.

Prin senzorii de monitorizare a calităţii aerului instalaţi în cele 15 autobuze dotate cu hotspoturi Wi-Fi, cetăţenii pot afla în orice moment care sunt zonele din oraş în care pot avea fără probleme activităţi în aer liber.

Soluţia de management al iluminatului public a generat economii între 50-70% la consumul de energie electrică, în funcţie de intensitatea luminii selectate pentru fiecare stâlp, iar soluţia de management al apei este în curs de instalare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro