Joi, 25 aprilie 2024 - 11:04:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Eveniment filatelic dedicat Simonei Halep


21 decembrie 2017



Cu ocazia câştigării trofeului de lider mondial de către Simona Halep, la iniţiativa senatorului Emanoil Savin, Primăria Buşteni, Fundaţia Culturală Bartoc, Asociaţia Filateliştilor din Bucureşti şi operatorul naţional de servicii poştale - Poşta Română au realizat o ştampilă poştală ocazională şi o ilustrată dedicată acestui eveniment. Ştampila conţine inscripţia ”NUMĂRUL 1 MONDIAL ÎN CLASAMENTUL WTA DIN 2017”.

Cartea poştală o prezintă pe Simona Halep alături de globul pământesc, pe care e figurată Republica Populară Chineză, acolo unde, la Beijing, la 7 octombrie, a ajuns în postura de lider mondial.

Ştampila a fost folosită exclusiv în ziua de 19 decembrie 2017, la Oficiul Poştal din Buşteni, cu aprobarea Poştei Române şi a fost aplicată pe toată corespondenţa care a trecut prin Oficiul Poştal Buşteni în ziua de 19 decembrie.

Pe verso ilustratei, textul ”SIMONA HALEP, CETĂŢEAN DE ONOARE AL ORAŞULUI BUŞTENI, A DEVENIT LA 7 OCTOMBRIE 2017, LA BEIJING, LIDER AL TENISULUI MONDIAL” este tipărit pe o imagine a oraşului Buşteni. Cărţile poştale s-au tipărit în 500 de exemplare.

O parte din aceste ilustrate au fost oferite de Simona Halep marţi  seara, în cadrul unui eveniment-surpriză organizat de Primăria Buşteni la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului, în prezenţa senatorului Emanoil Savin, a ministrului Marius Alexandru Dunca, a preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, precum şi a primarului oraşului Buşteni, Irinel Ghiţă.

 
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro