Vineri, 29 martie 2024 - 8:41:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Aproximativ 180.000 de persoane au vizitat anul trecut Castelul Cantacuzino din Buşteni


21 ianuarie 2018



Aproximativ 180.000 de persoane au vizitat anul trecut Castelul Cantacuzino din Buşteni, în creştere cu circa 10% faţă de 2016, 20% fiind străini, a declarat pentru News.ro Diana Pârvulescu, PR-ul instituţiei.


”Creşterea se datorează atât proiectelor diverse pe care le-am derulat în anul precedent, care au înseamnat expoziţii, concerte, activităţi pentru copii, cât şi campaniilor publicitare pe care le-am desfăşurat. Acest procentaj, chiar dacă nu este foarte mare, reprezintă pentru noi o confirmare că turiştii se bucură de locaţia noastră şi că evenimentele publice sau private pe care decidem să le organizăm sunt pe placul acestora”, a spus Diana Pârvulescu.

Numărul turiştilor străini se ridică la 20% din numărul total de vizitatori.


”Mare parte dintre străini vin organizaţi prin agenţiile de turism şi sunt din Europa, dar ne-am bucurat să avem vizitatori şi din China, Japonia, Maroc, Tunisia, Argentina şi Brazilia, toţi fiind impresionaţi de priveliştea extraordinară asupra munţilor Bucegi şi de istoria fascinantă a Castelului şi a prinţului Gheorghe Grigore Cantacuzino. În general, când avem grupuri de străini organizate, îi aşteptăm cu ţuică, pâine şi sare şi le pregătim în restaurantul nostru meniuri inspirate din gastronomia locală tocmai pentru a le arăta frumuseţea ţării noastre, nu doar a Castelului”, a adăugat reprezentantul Castelului Cantacuzino.

În ceea ce priveşte solicitările mai inedite venite din partea turiştilor străini, aici ar fi de la cine romantice la lumina lumânării pe balconul Castelului, brunch picnic pe pajiştea de lângă grotă până la cereri în căsătorie în turnul Cantacuzino.

”Am avut şi turişti străini care ne-au rugat insistent să îi cazăm în sala de bal a Castelului, subliniind că nu vor nimic special. Ne-au povestit ce mult şi-ar dori să se trezească cu priveliştea munţilor, iar noi le-am explicat că nu se poate. Desigur, şi din punct de vedere gastronomic am avut cereri inedite, mai exact, un grup de străini a cerut organizarea unei degustări de peste 100 de vinuri româneşti asociate cu brânzeturi de pe plaiurile noastre”, a adăugat Diana Pârvulescu.

Referitor la obiectivele pentru acest an, ea spune că principalul obiectiv al Castelului Cantacuzino este derularea mai multor proiecte de interes pentru vizitatori.

”Totodată, vom continua să promovăm artişti plastici români, prin concursurile de proiecte pe care le organizăm pentru Galeria noastră de artă, iar vara aceasta pregătim un proiect îndrăzneţ - 100 de ani România, 100 de sculpturi, 100 de zile - un proiect prin care sărbătorim centenarul Marii Uniri şi în care o să-i invităm pe sculptorii români să-şi înscrie lucrările”, a subliniat ea.

Castelul Cantacuzino din Buşteni, în stil neoromânesc, a fost construit în 1911 la cererea prinţului Gheorghe Grigore Cantacuzino, fost ministru al României între 1899-1900 şi 1904-1907.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro