Joi, 25 aprilie 2024 - 11:09:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Coşmarul alb/ Drumuri închise, mii de oameni izolaţi


21 decembrie 2012

Sute de şoferii au rămas blocaţi în propriile maşini, din cauza viscolului puternic care a format munţi de zăpadă pe şosele, iar zeci de drumuri naţionale şi judeţene au fost închise. Mai multe localităţi sunt, în continuare, izolate din cauza nămeţilor. Aşa arată România, blocată din nou de nămeţi, în anul 2012.

 

În Moldova,zeci de localităţi sunt sub nămeţi, multe dintre ele fiind izolate încă din duminica alegerilor. Ambulanţele rămân împotmolite, iar bolnavii aşteaptă ore în şir ajutorul medicilor. La Iaşi, o femeie care a născut a fost scoasă din troiene de o ambulanţă cu şenile. În Vrancea, un bărbat care a făcut atac cerebral a fost salvat după şapte ore de armată, cu tancul.

 

Şi pompierii au probleme din cauza zăpezii. În timp ce flăcările mistuiau o casă, în localitatea Albeşti, maşina lor a rămas blocată în nămeţi. Până la urmă focul a fost stins de săteni, dar cladirea s-a făcut scrum. Pompierii au rămas împotmoliţi în zăpadă la doar cinci km de locul incendiului şi au fost nevoiţi să plece pe jos şi prin viscol ca să ajungă la incendiu.

Viscolul a creat probleme şi la malul mării. În larg, viteza vântului a ajuns şi la 90 de kilometri pe oră, iar valurile au ajuns la zece metri înălţime. În plus, trenurile pe ruta Constanţa au avut întârzieri chiar şi de 360 de minute, iar 14 curse au fost anulate din cauza zăpezii care acoperă şinele.

La nivel naţional, sunt închise nouă drumuri naţionale, peste 20 de drumuri judeţene, iar 15 localităţi sunt izolate din cauza nămeţilor. Judeţul Botoşani rămâne în continuare cel mai afectat, aici fiind închise cele mai multe drumuri judeţene, iar peste 10.000 de oameni sunt izolaţi de o săptămână.

 

Şi în Buzău mai multe drumuri sunt blocate, iar eforturile de deszăpezire ale drumarilor sunt în zadar, deoarece viscolul aduce înapoi zăpada de pe câmp.

 

De asemenea, în Vrancea, cinci drumuri naţionale sunt înzăpezite, iar autorităţile din acest judeţ au instituit stare de alertă din cauza ninsorilor abundente.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, autorităţile bulgare interzic intrarea pe teritoriul acestei ţări, dinspre România, a tuturor categoriilor de vehicule, prin punctul de trecere a frontierei Vama Veche. De asemenea, din acelaşi motiv, în punctele Negru Vodă şi Ostrov sunt instituite restricţii de tonaj (3,5 tone). Prin punctul Giurgiu trec acum spre Bulgaria toate categoriile de vehicule, însă, în funcţie de traseul pe care urmează să se deplaseze şi condiţiile meteo-rutiere, li se permite sau nu continuarea deplasării.

 

Lista drumurilor naţionale închise:

DN23B Măicăneşti – Ciorăşti (drum naţional secundar, cu trafic redus, în judeţul Vrancea);

DN23A Focşani – Tătăranu (drum naţional secundar, cu trafic redus, în judeţul Vrancea);

DN24A Murgeni – Rânzeşti (judeţul Vaslui);

DN11A Bârlad – Podu Turcului (judeţul Vaslui);

DN2N Bogza – Caiata – Dumbrăveni (judeţul Vrancea);

DN22 Râmnicu Sărat – Brăila;

DN24D Galaţi – Bârlad;

DN2L Tişiţa – Panciu (judeţul Vrancea);s

DN26 Murgeni – Blăgeşti (judeţul Vaslui).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro