Vineri, 29 martie 2024 - 10:09:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ministerul Transporturilor cumpără autofreze pentru deszăpezire


30 decembrie 2012

Ministerul Transporturilor a constatat că activitatea de deszăpezire este deficitară din cauza lipsei utilajelor de tip greu, în cazul fenomenelor meteo extreme, şi a decis iniţierea unui program de achiziţii de autofreze.

Conducerea instituţiei a derulat, în perioada 23-27 decembrie, un control la un sfert din bazele de deszăpezire (dintr-un total de 300 de baze) de pe drumurile naţionale.

În urma verificărilor, instituţia a constatat deficienţe privind starea tehnică a utilajelor aflate în proprietatea firmelor de deszăpezire, diferenţe între cantităţile de material antiderapant (sare şi nisip) aprovizionate, faţă de cele din programul aprobat pentru iarna 2012-2013, dar şi dferenţe între numărul utilajelor existente şi numărul utilajelor din programul aprobat.

"S-a constatat, de asemenea, că întregul program de deszăpezire este conceput pentru activităţi de întreţinere a drumurilor naţionale pe timp de iarnă, în condiţii meteo normale. În cazul fenomenelor meteo extreme, activitatea de deszăpezire este deficitară din cauza lipsei utilajelor de tip greu (autofreze). Pentru soluţionarea punctuală a acestei situaţii, MT a demarat un program de achiziţie a unor astfel de utilaje specifice", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Totodată, Ministerul Transporturilor a solicitat autorităţilor locale, prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne, curăţarea şi evacuarea zăpezii din interiorul localităţilor, aflată pe marginea drumurilor naţionale, pentru facilitarea activităţilor de deszăpezire ulterioare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro