Joi, 28 martie 2024 - 8:26:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Liviu Dragnea anunţă modificarea Statutului Funcţionarilor Publici VIDEO


12 ianuarie 2013

Prim vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi al administraţiei publice, a anunţat, la Ploieşti, că doreşte o reformă adevărată a administraţiei publice prin debirocratizare, eficientizare şi prin diminuarea structurilor de conducere. „Am discutat cu conducerea ANFP şi le-am solicitat să regândească rolul activ al funcţionarului public deoarece pe primul plan trebuie să fie cetăţeanul”, a spus Dragnea.

Ministrul a vorbit şi despre „Ghişeul unic”, un instrument pe care îl doreşte pus în practică. „Trebuie să fim realişti. Avem acelaşi sistem ca înainte de Revoluţie. Instituţiile sunt aceleaşi, doar că au ceva denumiri schimbate. Trebuie să modificăm rapid Legea Administraţiei Locale şi să demarăm un proces real de descentralizare şi de regionalizare. Până la finalul lui 2013 trebuie să finalizăm procesul de regionalizare pentru a putea beneficia de fondurile europene în execuţia bugetară din 2014. Precizez că regionalizarea nu înseamnă că dispare noţiunea de stat naţional”, a mai declarat Dragnea.

El a mai spus că „rolul ministrului nu este de a da cu bidineaua prin şcoli, ci de a concepe proiecte şi programe de dezvoltare”.

Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre noul Statul al Funcţionarilor Publici în viziunea lui Liviu Dragnea urmăriţi materialul video.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro