Miercuri, 24 aprilie 2024 - 7:30:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Peste două sute de milioane de lei pentru deşeurile din Prahova


19 februarie 2013

Rovana Plumb, ministrul Mediului şi Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judetean Prahova, au semnat contractul de finanţare pentru proiectul  „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Prahova”.  

Proiectul a fost depus în cadrul « Programului Operaţional Sectorial de Mediu, Axa Prioritară 2 – Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea şisturilor contaminate istoric, Domeniul de intervenţie 2.1 – Dezvoltarea sistemelor integrate de management al deşeurilor şi extinderea infrastructurii de management al deşeurilor ».

Valoarea totală a proiectului este de 203.238.611 lei, din care cheltuielile eligibile se ridică la 146.485.110 lei (fără TVA). Durata contractului este de la data semnării până la 31 decembrie 2015.

Scopul acestui proiect este de a completa  infrastructura şi  echipamentele existente cu investitii care să conducă la asigurarea unui sistem de management integrat al deşeurilor la nivel de judeţ.

Noul sistem integrat de gestionare a deşeurilor prevede construirea a două staţii de transfer, cu toate dotările necesare, în localităţile Buşteni, Sinaia şi Urlaţi; construirea unei staţii semi-automate de sortare a deşeurilor reciclabile, în localitatea Boldeşti Scăeni; construirea unei staţii de tratare mecano-biologică a deşeurilor reziduale, la Ploieşti; ecologizarea depozitului neconform de la Ploieşti. Deasemenea, se vor achiziţiona echipamente (pubele, containere pentru colectare selectivă, echipamente auxiliare pentru staţiile de transfer, echipamente pentru staţia de compostare şi pentru staţia de sortare) dar şi vehicule de transport a deşeurilor de la toate staţiile de transfer către depozitul final sau către facilităţile de tratare mecano – biologic sau sortare.

Colectarea deşeurilor se va realiza în sistem selectiv, defalcat în funcţie de tipul de gospodărie bloc/gospodărie individuală şi funcţie de mediul urban sau rural.

În mediul urban, noul traseu al deşeurilor presupune selectarea acestora la sursă de către cetăţenii oraşului. Aceştia vor depozita hârtia, cartonul, plasticul, metalul şi sticla în containere speciale, reducând astfel considerabil cantitatea de deşeuri menajere.

În mediul rural a fost prevazută compostarea în gospodării individuale pentru deşeurile biodegradabile, astfel s-a prevăzut câte un recipient de 280 litri pentru aproximativ 60% din gospodăriile din mediul rural în vederea utilizării pentru compostarea în gospodării a deşeurilor biodegradabile şi utilizarea compostului rezultat în cadrul acestora.

Implementarea acestui proiect va duce la   creşterea standardelor de viaţă şi de mediu, la dezvoltarea unui sistem durabil de management al deşeurilor, dar şi la reducerea numărului de zone poluate din judeţul Prahova.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro