Miercuri, 24 aprilie 2024 - 7:12:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Guvernul renunţă la programul «Cornul şi laptele»


20 martie 2013

Premierul Victor Ponta a declarat  că Guvernul intenţionează să renunţe la programul "Cornul şi Laptele".

Ponta a afirmat că acest program a fost o idee bună în urmă cu zece ani, însă în acest moment reprezintă o risipă de bani.

"Programul acela cu cornul şi laptele a fost o idee excelentă. Astăzi, când vorbim, e o risipă de bani. Nu mai consumă niciun copil cornul şi laptele. Iniţial, era un stimulent pentru copii sărăcii. Eu cred că acei bani trebuie să îi folosim altfel, pentru că sunt mulţi copii care merg acum, slavă Domnului, părinţii pot să le dea de mâncare. Sigur, nu consumă cornul ăla şi laptele, aruncăm banii", a declarat premierul Victor Ponta, la Adevărul Live.

Ponta a precizat că banii alocaţi acestui program folosiţi vor fi direcţionaţi către programele after-school, care ar putea intra în aplicare din toamnă.

"O să facem o evaluare, pentru că orice asemenea program poate fi făcut începând cu anul şcolar care începe în toamnă", a completat Ponta.

Cornul şi laptele este un program introdus în şcoli de guvernul României începând cu anul 2002. Beneficiarii programului sunt copiii din grădiniţe şi din şcoli generale. Media beneficiarilor este de peste două milioane de copii anual.

În anul 2010, Guvernul României a creat un program similar, „mere în şcoli”, prin care elevii din clasele 1-8 din învăţământul de stat şi privat primesc gratuit câte un fruct proaspăt zilnic, timp de 100 zile de şcolarizare, în intervalul noiembrie-martie. Programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli este parte a unui program european, finanţat în proporţie de 75% din fonduri UE.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro