Vineri, 29 martie 2024 - 4:05:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cine răspunde pentru comportamentul angajaţilor SGU?


28 martie 2013

Zilele trecute am primit pe adresa redacţiei un mail de la un cititor care ne reclama comportamentul abuziv al unui dintre angajaţii SGU Ploieşti. La o lectură mai atentă am constatat că era vorba despre Dan Avramescu, angajatul SGU nefiind la prima abatere comportamentală. În urmă cu mai multe luni, Stiri Actuale a publicat un alt material privind modul în care „funcţionează” Dan Avramescu în relaţia cu ploieştenii.

Materialul nostru îl găsiţi aici: http://www.stiriactuale.ro/administratie/scandal-avramescu-de-la-sgu-face-legea-cum-vrea-el.html

Publicăm mailul primit de la ploieşteanul nemulţumit, integral, dar şi un răspuns al conducerii SGU vis-a-vis de comportamentul propriului angajat.

 

„Căutând pe net cine este acest angajat Avramescu Dan de la SGU Ploieşti, care decide ce maşina trebuie blocată şi care nu, am dat de articolul dvs. Am avut de a face şi eu cu el şi cu şoferul lui, care la întrebările mele a spus că ascultă de ordinele inspectorului Avrămescu. Într-o seară, am lăsat maşina parcată în spatele Casei de Cultură a Sindicatelor Ploieşti, într-un loc în care Oprirea este interzisă, loc pe care l-am ocupat pe carosabil datorită aglomeraţiei foarte mari din zonă, pe la orele 19,00. Pe la orele 20,30 revenind dintr-o vizită de lucru, am găsit maşina blocată la roata din dreapta. Pe Nota de constatare am găsit trecută ora 19,02....curios. Acest angajat se plimba tacticos pe drum şi apoi pe trotuar aşteptând să mă duc la el. L-am recunoscut după ecusonul de la gât şi vesta. M-am dus, l-am întrebat dacă îl cheamă Avramescu şi a răspuns afirmativ.

Ceea ce doresc să spun, este că în urma discuţiei mi-am dat seama de incompetenţă şi lipsa totală de pregătire a acestui angajat cu privire la cunoştinţele pe care ar TREBUI să le deţină pentru a-şi putea îndeplini atribuţiile din fişa postului. Nu cunoaşte sau se făcea că nu cunoaşte Regulile de circulaţie. Menţionez faptul că în afară de maşina mea, au fost parcate pe raza de acoperire a indicatorului Oprirea Interzisă foarte multe maşini, care au rămas NEBLOCATE chiar şi în timpul în care am achitat taxa de eliberare. i-am arătat chiar şi maşini parcate pe TROTUAR, a replicat că acelea sunt pe terenul Băncii. Deci, cum am precizat nu are nici cele mai elementare noţiuni pentru un om care lucrează în administraţie, şi mă refer aici la Regulamentul privind operaţiunea de blocare Anexă la HCL nr. 80/2006, art. 4, pe care ar trebui să-l cunoască pentru a-şi putea îndeplini atribuţiile de serviciu.

Aş recomanda conducerii de la SGU Ploieşti să-l testeze periodic cu privire la legislaţia pe care trebuie să o cunoască. Aşa ar scuti instituţia de f. multe procese printre care şi al meu, unde mă gândesc serios să-l introduc în cauză şi pe acest om să răspundă în faţa legii pentru ceea ce face şi ce nu face în realizarea sarcinilor de serviciu.

Un alt aspect pe care l-au reproşat cei doi, a fost salarizarea mică, când accepţi o slujbă ţi se precizează şi salariul, acest aspect nu reprezintă o scuză.

Eu nu doresc să mă disculp de ceea ce am făcut, dar sancţiunea să fie una conform legii şi pentru toată lumea.

Fac apel la conducerea SGU Ploieşti, să fie atentă cu privire la comportamentul acestui om”.

 

Am solicitat un punct de vedere al reprezentanţilor SGU . Îl publicăm şi pe acesta integral:

„În legătură cu e-mailul trimis de dvs., înregistrat cu nr. 7373/22 martie a.c.o   la SC SGU Ploieşti SRL, vă comunicăm următoarele:

-      aprobarea, de către Consiliul Local al Municipiului Ploieşti , a HCL nr. 104/2010 (privind reglementarea unor activitãţi desfãşurate de Administraţia Domeniului şi Privat Ploieşti) care reglementează activitatea de blocare şi ridicare a maşinilor parcate neregulamentar coroborată cu HCL nr. 103/2010 (privind aprobarea Regulamentului pentru înfiinţarea, organizarea si exploatarea parcãrilor publice cu platã aflate pe domeniul public şi privat al municipiului Ploieşti ) a condus la încetarea aplicabilităţii a HCL nr. 80/2006;

-      sesizarea d-lui Iulian Daniel Petre a fost adusă la cunoştinţa conducerii societăţii care va verifica celelalte aspecte menţionate şi va dispune măsurile corespunzătoare.”.

 

Nu este prima oară când cetăţenii se plâng de comportamentul abuziv al angajaţilor SGU care se ocupă de ridicarea şi blocarea masinilor parcate ilegal. Poate că ar trebui ca aceştia să fie instruiţi temeinic în ceea ce priveşte modul în care trebuie să se comporte în societate. Ştiri Actuale va publica orice reclamaţie a cetăţenilor cu privire la comportamentul funcţionarilor publici sau al angajaţilor instituţiilor din subordinea instituţiilor publice.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro